Våren är lika med årsmötestid -även i Österåker

Fredag den 17 mars höll Österåkers hembygdsförening sitt årsmöte. Det blev en odramatisk tillställning i ett välfyllt församlingshem. När besökarna droppade in möttes de av musik. Det var Lennart Johansson från Flen som med gitarr, bakgrundskomp och sång fyllde luften med...

Läs mer >

Österåkers och Västra Vingåkers körer sjöng in julen traditionsenligt söndag den 11 december 2022.

Under ledning av Suzanna Rodevi sjöng kören igenom ett antal julsånger. Bland annat Hosianna, Ave Maria, Himlen i min famn och Vinterhamn. Strålande soloprestationer stod Suzanna Rhodevi, Aurora Berkestam Drysén och Ingrid Odebäck för.

- Vi...

Läs mer >

Lördag den 3 december 2022 var det åter julmarknad i Österåker. Egil Boräng eldsjäl och ordförande i arrangerande sockenrådet, tittar ut i salen och konstaterar att det är ett tjugotal försäljare på plats.

- Det har kommit många besökare och det känns bra, konstaterar han nöjt innan...

Läs mer >


Nu är Hembygdsföreningens årsskrift ute för försäljning.

Dan Hultgren har släppt sin första årsskrift. Årsskriften är ett samarbete mellan Dan Hultgren, Ingrid Hultgren och Elisabet Jonsson.

När vi träffar Dan sitter han i köket hemma hos sin mor Barbro. Här tillbringar den nyblivna pensionären en hel del tid. Yrkeslivet har...

Läs mer >

Premiär för försäljning är julmarknaden den 3 december. Årets redaktion har bestått av Dan Hultgren, Ingrid Hultgren och Elisabeth Jonsson. Som vanligt har det kommit in många fina bidrag.

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Julmarknad

2 december 2023 10:00 - 2 december 2023 14:00

Sockenrådet anordnar julmarknad i idrottshallen på Österåkersbygdens friskola. Hembygdsföreningen har bord och hjälper till med serveringen.

Fotot är från förra årets julmarknad och det är Tomas Nilsson som fotograferat, läs mer här: LÄNK

Hoppas vi ses!

Läs mer >

Julfest

6 januari 2024 14:00 - 6 januari 2024 16:00

Hembygdsföreningen och Svenska kyrkan bjuder in till julfest!

För den som vill börjar gudstjänsten i kyrkan 13.00, därefter är det julfest i idrottshallen på skolan!

Läs mer >