Östbo Historiska inbjuder till historiska tipsrundor!

Tipsfrågorna  finns på skyltarna i vår bygd på historiskt intressanta platser. Tävlingen har  även barnfrågor som ska locka till samtal om hur det var förr.  Etapp 1 är en bilrunda i Åkersbygden (karta och tipslapp) och etapp 2 går utmed Fågelforsdammen och startar 23/5 (karta och tipslapp).
Vi kommer att lägga ut nya etapper med ett par veckors mellanrum. Du lämnar in varje etapp för sig och behöver inte göra etapperna i någon särskilt ordning. 

Skriv ut karta för respektive etapp eller hämta på Miliseum på startdagen. Du lämnar in tipslappen digitalt formulär, scanna och maila ([email protected]) eller till Miliseum som har öppet tisd-fred 10-15 och lörd 10-14. Vinster lottas ut bland deltagarna och vi kontaktar vinnarna i början av hösten.

Etapp 2 Fågelforsleden start den 23 maj kl 10.00 - Karta och tipslapp
Etappen går utmed natursköna Lagan på en mysig promenadstig. Tavlorna lyfter speciella djur- och växter samt hus och verksamheter som varit utmed Lagan. Stigen är ca 6 km på ena hållet. Det går bra att cykla på leden. Ta med egen fikakorg, eller inhandla en vid mysiga Götaströms Värdshus som ligger mitt på etappen. 

Etapp 1 Åkersbygden - Karta och tipslapp
Missa inte ett överflöd av gullvivor i Lomsjö, bygdens största vattenfall i Uljeshult eller den uråldriga "runstenen" i Gamlegården i Åker.
Ta med egen fikakorg! Vi rekommenderar att du stannar till i Gislaköp som ligger på mitten av rundan. Där finns parkeringsmöjlighet i närheten av skylten. 
Eftersom vi fått så stort gensvar på denna första runda förlänger vi öppettiden. Frågorna får sitta kvar och inlämning i sommar går bra. Vi hoppas att slippa sabotage. Sluttid kommer att meddelas på denna hemsida.

 

Image

 

 
 
 
 
 
 
 
Ett samarrangemang med Korpen 
 

 


Editerad av: Jenny Larsen (2020-05-21 18:23:02)