Möt vårt 50-tal

Det var under 50-talet som välfärden ökade kraftigt efter det andra världskriget. Sverige hade klarat sig helskinnat från kriget och kunde nu exportera till ett Europa under uppbyggnad. Det förde med sig en stark tro på framtiden och en ökande tillväxt.
Lönerna ökade vilket ökade köpkraften. Bostadsbyggandet sköt fart. Fler grupper i samhället kunde unna sig en modern bostad. De kunde även unna sig en egen bil.
Konsumtionssamhället blev påtagligt och ”Slit-och-släng” blev ett begrepp. Vardagsdesignen tog nya vägar och på kvinnorna blev midjorna smala och kjolarna vida och pepitarutiga. Elvis Presley införde en ny musikstil, som allt fler ”amatörband” även vågade sig på.
I Lönsboda kunde många ta chansen att se på TV. Det blev dansk TV, utsänd från Bornholm. Svensk TV var fortfarande under utbyggnad.

I en hörna på andra våningen i Bygdegården har vårt 50-tal återvänt. Där kan vi kasta våra blickar tillbaka och minnas den lyckliga och obekymrade tid, som var 50-talet.  Då vi var obekymrade om miljöförstöring och ekonomiska kriser.

Välkommen till vårt 50-tal!