Julstugan ”te Segris” 10 december.

Nattens och morgonens snöfall bidrog i hög grad till advents- och julstämningen den 10 december, när Julstugan slog upp portarna till ”Sigrids”. Där inne bjöds det på ännu mer julstämning. En glittrande gran och julpynt i varje hörn. Tomten tog emot alla snälla barn och alla barn var snälla och fick varsin julklapp.
Det fanns mycket att göra. Lotteri med brödkorg och blommor som priser. Karin Lindroth sålde sina böcker och julkort, så även julklappsfrågan kunde lösas. Riktiga örkenedskorgar fanns också till försäljning.
All den berömda tomtegröten tog slut. Inte att undra på, när cirka trehundra personer besökte julstugan. Många tyckte att det var trevligt med julstugan ”te Segris”. Men till nästa år igen …

Text: Sven Hellgren.  Bild: Isabell Persson.

 

.