Midsommarfirande i Bygdegården

Trots att meteorologerna i början av veckan spådde regn, kunde det firas midsommar utan en enda regndroppe. Det var lite mer än 400 personer, bland dem många barnfamiljer, som sökt sig til Bygdegården.
Stångresningen gick snabbt i år och sedan var det fritt fram att börja dansen. Den leddes av de duktiga dragspelarna Ellinor Eriksson och Jan Bengtsson. De fick med sig både barn och gamla, ut bland små grodor och mormors lilla kråka, med flera. Ellinor och Jan underhöll också med dragspelsmusik från scenen.
Efter ringdansen blev det dags för uppvisning av Vinslövs folkdanslag. Deras fantastiska danser, med nya nummer varje år, har blivit en lång tradition. Vilken gång i ordningen det var i år, vet ingen längre.
Kaffeservering pågick hela tiden, liksom lotterier, pil- och bollkastning. För de mindre fanns det både fiskdamm och hoppborg.
Fotoklubben Fix öppnade sin utställning med äldre Lönsbodabilder och museet hölls öppet. Bilderna hänger kvar över sommaren.
Alla var överens om, att det blev ett lika trevligt midsommarfirande, som det brukar.
/SvenH