Information om vad som pågår och planeras

Nybygget - Kulturarvscentrum

Under föregående höst blev byggnaden färdigställd och visningsmontrar byggda. Textilsamlingen är överflyttad från Oresalen i Furudal till det nya förrådet. Projektet med alla dess kostnader har nu redovisats till Länsstyrelsen som inom kort slutbetalar sitt stöd.

Nu till våren är det dags att inreda montrarna med dräkter och andra...

Läs mer >

En God Jul och Ett Gott Nytt År!

Det lackar mot jul. Men julstämningen vill inte riktigt infinna sig. Covid-19 går i repris och sjukvården på knäna. Det är krisstämning i konungariket. Och det är långt till en vit jul, som vi alla någonstans drömmer om. Himlavalvet har dragit en grå molnfilt över sig och solen lyser med sin frånvaro. 

Detta...

Läs mer >

Generöst och klokt!

Det finns banker och banker. Och så finns Leksands Sparbank som fyller 150  i år – med Sveriges nöjdaste privatkunder. Sedan tidigare också med ett varumärke med kulturella pluspoäng.Det kunde ha varit ett bättre tajmat jubileumsår. Men det rår ju inte banken för. Covid 19 är en ovälkommen gäst och festförstörare…

Å andra sidan...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Ore Hembygdsförening är en ideell förening, med drygt 300 medlemmar, i Ore socken som utgör norra delen av Rättviks kommun. Huvudorten Furudal ligger 37 km norr om Rättvik. Föreningen bildades den 16 juli 1927.

Konstnären Gustaf Ankarcrona besökte i mitten av 1920-talet Gammelstan i Norrboda. Han ansåg att den säregna...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]