Om SHF

Hemsida i portalen

Om din förening är ansluten till Sveriges Hembygdsförbund (SHF) kan ni utan extra kostnad bygga egna hemsidor i Hembygdsportalen.

Vi tillhandahåller en tjänst som är enkel att använda. Man behöver inte ens öppna upp föreningens hemsida för att finnas med på kartan och använda aktivitetskalendern. Men självklart är det roligare om föreningen kan presentera sig med egen hemsida.

Föreningen får en enkel adress som www.hembygd.se/forening. Direkt när sidan är sparad är den åtkomlig från Internet och blir sökbar med sökmotorer. Ni väljer själv vad sidan ska innehålla – presentation av aktiviteter, bilder från hembygden och kontaktuppgifter till styrelsen för att nämna några saker

Enkelt att administrera
Du som administratör behöver inte installera något program utan hanterar allt via vanlig webbläsare. Du behöver ingen kunskap om hur man skapar hemsidor då verktyget liknar vanliga ordbehandlingsprogram med fet stil, infoga bild etc. Vi jobbar i wordpress.

Fördelen med enkelheten är att man inte blir beroende av att ha en person med ”hemsideskompetens” i föreningen.

Hemsidan kan administreras från Mac, PC, Linux, Ipad och smarta telefoner.

Förutom hemsidor finns ett aktivitetskalender där era aktiviteter blir sökbara på regionalt förbunds sida liksom riksorganisationen. Besökaren kan söka via karta eller aktivitetstyp.

För vem?
Tjänsten vänder sig till de föreningar som vill lägga upp rena informationssidor med text och bilder. Vill din förening lagra stora bilddatabaser bör ni söka en annan lösning. Portalen är inte ett vanligt webbhotell, dvs du kan inte bygga en färdig sida i ett annat program och lagra den hos SHF.

För att få en egen hemsida i Hembygdsportalen måste föreningen vara ansluten till SHF.

  • Föreningens firmatecknare skriver under avtal och skickar in
  • SHF skapar er en ny sajt med tillhörande administratörskonto och skickar ut inloggningsuppgifter till den i avtalet angivna e-postadressen

Manualer finns på startsidan när ni loggat in.

Hemsidan utvecklas kontinuerligt. Vi tar gärna emot förslag till förbättringar. Mejla [email protected]

Kom igång genom att ladda ned, fylla i och skicka in avtalet (pdf)