Sommar Café

Arbetsmarknadsenheten har sommaröppet även i år på Pålsgården, 19 juni till 18 augusti. Måndag till fredag, kl 9-15:30. Passa på med ett besök och fika hemmagjorda kakor och bullar!

Lanthandelsmuseet kommer också att ha öppet i mån av personal. Huset är fullt med allehanda saker från gamla ICA Ugglebo. Där kan ni köpa er en strut med kola eller polkagrisar.

Vi kommer även att ha loppis med husgeråd, textilier, verktyg mm.

Beviljat två stöd från Europeiska Jordbruksfonden

Ockelbo Hembygdsförening har beviljats projektstöd för byte av tak till Tröskladan en samlings- och utställningslokal, renovering av Prästfäbodarna för ett barn- och ungdomsprojekt och för turister, kopiera/arkivera ca 2000 negativ/glasplåtar och dokumentera museets alla föremål för framtida projekt inom långsiktig hållbarhet och gamla hantverkstekniker.

Stödet är på 240 500 kronor och finansieras från den Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Landsbygdsprogrammet för perioden 2014-2020, kulturhistoriskt värdefulla byggnader – hembygdsgårdar.

Vi har även beviljats projektstöd för restaurering av sockenmagasin, byte av tegeltak till pannplåt, montering av vindskivor och hängrännor samt reparation av husgrunden.

Stödet är på 209 820 kr och finansieras från den Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Landsbygdsprogrammet för perioden 2014-2020, kulturhistoriskt värdefulla byggnader – hembygdsgårdar.

Välkommen till Ockelbo Hembygsgård!

Under sommaren har vi öppet lite då och då. Titta efter om  ”kaffepannan” skylten hänger nere vid vägen – då är cafét öppet. Det finns kaffe med hembakade kakor och annat gott. Vi har även vår vackra servett, böcker, hembygdsdräktstyg mm till försäljning i Pålsgården. Vi samarbetar med arbetsmarknad- och integrationsenheten i Ockelbo.

 

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter