Årsmötet Vuollerim 2021

Kent Ögren ny ordförande för Norrbottens hembygdsförbund

Norrbottens hembygdsförbund genomförde den 18 september sitt årsmöte i ordnade former i Vuollerim. Ett 40-tal deltagare från länets hembygdsföreningar slöt upp.
Programmet för dagen började med kaffe och hembakat i den rymliga hembygdsgården för att i sedan samlad tropp till Vuollerim 6000 års byggnad i närheten. I aulan informerade Nancy Larsson om Vuollerims historia och dagens utveckling, mycket har hänt med byn under alla år.
Själva årsmötet förlades i Vuollerims fina Folkets hus där med en god lunch. Årsmötesförhandlingarna skedde i aulan tillika biosalongen. Ordföranden Karl Petersen inledde med att berätta om hembygdsförbundets verksamhet och de intryck han fått av hembygdsrörelsen i Norrbotten under sin tid som ordförande.
Mötesordföranden tillika förbundets nya ordförande Kent Ögren tillsammans med Annchristine Lundström som mötessekreterare ledde förhandlingarna effektivt. Styrelsens sammansättning för kommande år är i stort sett densamma då endast omval av sittande ledamöter: Kent Ögren, ordf. Brith Fäldt, Svensbyn, Lars Lindberg, Luleå, Rolf Johansson, Luleå, Britt Esperi Leipijärvi, Lena Olofsson, Purnuvaara, Ann-Katrine Sämfors, Piteå.
Norrbottens hembygdsförbund delar ut diplom till en hembygdsförening som arbetat för bygdens bästa och årets diplom gick till Vuollerims hembygdsförening med motiveringen: Hembygdsföreningen är en viktig sammanhållande länk för alla föreningar i bygden. Med gemensamma krafter håller de bygden levande och utvecklar ständigt nya aktiviteter.Diplomet mottogs av föreningens ordförande Kjerstin Hellgren-Tobiasson.
Avslutningsvis på årsmötet avtackningar och för lång och troget arbete i hembygdsrörelsen utdelades presenter till Annalisa Häggström, Leipijärvi och Gunnel Sandlund samt givetvis avgående ordföranden Karl Petersen.
Efter fikat kunde årsmötesdeltagarna delta i hembygdsföreningens aktivitetsprogram genom att exempelvis besöka Gamla telegrafen där föreningen samlat mängder av bilder och föremål från den forna kraftverksepoken plus några andra aktiviteter som erbjöds.

Text och bilder i Hembygd i Norr under hösten


Förening:

Norrbottens Hembygdsförbund

Skapad av: Rolf Johansson (2020-02-07 15:00:29) Kontakta föreningen
Ändrad av: Rolf Johansson (2021-10-01 14:31:06) Kontakta föreningen