Konsertkväll ”Röster vid Dellen” lördag 8 juli

NORRBOSTÄMMAN 2017
-en del av Musik vid Dellen-
 
Varmt välkomna lördag 8 juli på Norrbostämmans konsertkväll, som vi kallar för ”RÖSTER VID DELLEN”. För 150 kr (gratis upp till 16 år) får ni en härlig mix av olika sång-genres med flera finfina artister från vår bygd.
 
Vi börjar kl. 18 med duon Bölja/Härdelin som kular och sjunger folkvisor.

Johanna Bölja är folksångerska och pedagog, utbildad på Kungliga Musikhögskolan. Hon har turnerat med band som Kapten Bölja, Ranarim och Rallarnas Visor och sjungit verk av tonsättaren Karin Rehnqvist. Emma Härdelin Norrbostämmans musikaliska ledare och värdinna tillhör den
fjärde generationen yrkesutövande folkmusiker i sin familj och har gjort sig ett namn på folk och världsmusikscenen som frontsångerska i grupperna Garmarna och Triakel. Tillsammans bjuder de på visor om glädje, längtan, förtvivlan, björnar, huldror och kärlekskranka skitstövlar. Allt levereras
med en kombination av styrka, humor och ömhet.

 
Vid 19.15 följer opera av Ann-Marie Backlund, ackompanjerad av Rune Broberg (piano).
 
Och om jag förstår saken rätt så kommer Emma Härdelin att, tillsammans med Ann-Marie, smyga in här och leta efter den röda tråden mellan folkvisor och opera.

Ann-Marie Backlund är operasångerskan som är född och uppvuxen i Bjuråker. Efter avslutade studier vid operahögskolan i Stockholm debuterade Ann-Marie i en tv-sänd konsert från Värmland Classic festival. Operadebuten var Mimi i La Boheme på Folkoperan i Stockholm. Efter det har Ann-Marie arbetat både i Sverige och utomlands bl.a. I Göteborg, Frankfurt am Main, Barcelona,Wien, Santiago de Chile. Hon har bl.a. sjungit titelrollerna i Tosca, Madama Butterfly och Elektra. Ann-Marie uppträder ofta och gärna på hemmaplaneftersom ”man kan ta stinta ur Hälsingland men man kan inte ta Hälsingland ur stinta”.

Till Norrbo kommer hon tillsammans med Rune Broberg som arbetat som organist och körledare i Hudiksvall i närmare 40 år. Han har också varit, och är fortfarande, verksam som ackompanjatör i olika konstellationer.

 
Avslutningen kl 20.30 blir visa med Dan Viktor som framför både Dan Andersson och egenkomponerat material.

Dan Viktor Andersson, född 18 november 1977 i Västmanland, är en av de flitigast turnerande artisterna i landet genom tiderna. Han är en mångfaldigt prisbelönad liveartist och låtskrivare; upphovsman till ca 400 låtar och har släppt 9 album i eget namn sedan –99.

Han har belönats med Fred Åkerström-priset, Ted Gärdestad-stipendiet, Skap-stipendiet, Stim-stipendiet, Abf’s stora litteraturpris, grammisnominering, m.m. 2007 kom det kritikerrosade albumet “Dan Andersson sjunger Dan Andersson” med Dan Viktors tonsättningar och nya arrangemang av sin namne Dan Anderssons dikter, vilket blev en stor succé.

©Photographer Peter Knutson cell +46 7 0734 60 02 The photographers name must always be printed when publishing!Fotograf: ©Photographer Peter Knutson cell +46 7 0734 60 02 The photographers name must always be printed when publishing!

 
Om det inte är för blåsigt så steker vi kolbullar under kvällen. Vi har även varm korv, ostkaka, mackor och gofika i serveringen.
 
Gården och campingen är öppen för fritt spel och sång hela natten lång 🙂
 
Ta med kläder efter väder, filtar/stolar att sitta på i backen mot scenen (det finns en uppsättning bänkar) och ditt allra bästa humör så skapar vi tillsammans en minnesvärd afton vid Dellens strand.
 
www.hembygd.se/norrbo
 
Foto Bölja/Härdelin: Börje Dahrén
Foto Backlund: Peter Knutsson
Foto Dan Viktor: Emilia Österberg