Nyheter

 Lugnet lägger sig över parken.  Klockargården är stängd. Inga får eller getter som låter.  Dags att förbereda området för vintern.  Minitåget har körts in i lokstallet.  Det har ju rullat  åtskilliga mil tur och retur hamnen - Hembygdsgården  under ett par månader. 
Soldatorpet och Tullstugan har setts över och de...

Läs mer >

Tullstugan renoveras
Soldtatorpet renoveras.
Visa fler

Om oss

Norra Vättersbygdens hembygdsförening bildades 1925. Uppbyggnaden av hembygdsgårdens område skedde under 1930-talet. Idag finns ett tjugotal byggnader på området. Föreningen har en egen liten djurpark och ett minitåg som går mellan Hembygdsgården och hamnen under sommarmånaderna.
Här finns

Läs mer >

Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

Stadsparken - naturreservat brevid hembygdsgården

Alltid tillgängligt.

Stadsnära naturreservat som ligger bredvid hembygdsgården.

Stadsparken

Stadsparken ett av de två kommunala naturreservaten i Askersund (detandra är Väderkvarnsbacken). Reservatet är en del av det skogsområde somligger närmast Askersunds stadskärna i nära kontakt med sjön Alsen.Området är ingen park i egentlig mening, utan ett skogsparti med bådemagra...

Läs mer >

Hembygdsgård i parkmiljö

2022-01-01 till 2022-12-31 Hembygdsgården med park är öppen året om. Byggnaderna är öppna vardagar 9-16 då vaktmästare finns tillgänglig.

Askersunds hembygdsgård ligger i ett naturskönt område vid Stadsparken. Ett vacker område att ströva i alla tider på året.  Hembygdsgården har ett 15-tal hus som flyttats hit på 1930-talet från det centrala Askersund och omgivande landsbygd.  Under sommarmånaderna kan du ta vårt minitåg från hamnen.

Minitåget går dagligen från 25 juni t o m...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]