Välkommen till Norra Strö Hembygdsförening

Med den ena foten i Kristianstadsslättens bördiga åkermark och den andra i Göinges frodiga blandskog dukar Norra Strö socken fram en karakteristisk go’ bit av nordöstra Skåne.

Här bor gamla bondesläkten tillsammans med dataföretagare. Här dansar pensionärer runt midsommarstången tillsammans med fritidsbarn. Här har framtiden rötter.

Tiden står inte stilla vid hembygdsgården i Övarps gamla småskola. Dold bakom skolans rustika fasad har en fräsch möteslokal byggds till med vidsträckta vyer över Källemosse. Torveldning har ersatts av jordvärme och gulnade dokument och fotografier nu bevaras i ett brandsäkert arkiv. Bland alla de fina utställningarna, känner gamla och unga elever igen sig allra mest i skolsalens återskapade miljö.

Låter det intressant? Besöka oss. Delta in en av våra många aktiviteter. Bli medlem. Klicka på länkarna i listan till vänster för mer information.

 

På gång:

25 mars kl. 14.00  Årsmöte då alla medlemmar hälsas välkomna! Och ett gott tillfälle att bli ny medlem, vi serverar kaffe och våfflor och tittar på bilder från förr, känner ni igen någon? Ta gärna med egna bilder.

8 april kl. 14.00 Magnus Mårtensson, MM Foto, ”Borneo och Komodoöarna, Indonesiens naturskatter”, ett upplysande föredrag. Vi får följa med på resan via fantastiska bilder och se hur naturen tyvärr blir hårt drabbad då människan härjar i regnskogen. Vad händer med orangutangerna och andra djur? Entré 80 kr. inkl. fika.  Hembygdsgården i Övarp.

30 april 20.00 tänds bålet på Övarp nr 1 och vi firar Valborg med korv, kaffe och lotteri.

10 maj kl. 9.00  Gökotta i parken bakom Rålambsdal,  se skylt på Rålambsdalsvägen mittemellan N Strö och Skoglösa. Medtag kaffekorg. (Vid regn: i Hembygdsgården.)

20 maj kl. 14.00  ”I kungliga spår med Niklas Larsson” . Niklas Larsson från Osby visar bilder och berättar om sina möten med den svenska kungafamiljen. Entré 80 kr inkl. fika. Hembygdsgården i Övarp.

Sommarträffar:
Lör 30 juni och Sön 29 juli kl.14.00
Vi tittar på foton och umgås . Har ni några foton med anknytning till bygden så ta gärna med dem. Har du någon berättelse att dela med dig av? Ett tillfälle att minnas tillsammans.
Kaffeservering. Hembygdsgården i Övarp.

 

Ring vår telefonsvarare för senaste info: 044-74038.

För att underlätta kommunikation med våra medlemmar och minska utskickskostnader i framtiden ber vi alla med e-post att meddela er adress till vår kassör, Annika Böök: [email protected].

 

 

 

 

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter