Nyheter

Efter att vi i fjol firade våra första 90 år tar vi nu nya tag och inbjuder till en aktiv sommarsäsong. Med början den 14 maj har vi öppet i såväl Hembygdsgård sp, o Rayonmuseum varje helg hela sommaren med visningar och caféservering. Säsongen avslutas med Kulturarvsdagen 10 september.

Gräskronor

Om oss

Nors Hembygdsförening är en ideell förening med ca 200 medlemmar, vi blir gärna fler. De flesta träffar och möten har vi på vår vackra hembygdsgård, Nors hagar vid Trossnäs. Sedan några år tillbaka är föreningen även på plats i Älvenäs, genom Svenska Rayon Museum på Ingenjörsvägen 6.

Vi vill vara en...

Läs mer >

Aktiviteter

VÅRA BESÖKSMÅL

Svenska Rayon Museum

2023-06-01 till 2023-08-31 Varje helgfri lördag kl 11-14

Detta museum berättar om den industriepok som startade i Älvenäs under andra världskriget för att tillgodose landets behov av textilfibrer och som fick stor betydelse för bygdens utveckling. Även annan industriverksamhet i orten belyses, som  Edsvalla bruk, Bobinfabriken, Moelvens sågverk m fl.  Flera intressanta filmer finns tillgängliga. Rayonmuséet invigdes 2012.

Läs mer >

Hembygdsgården med sommarcafé, trädgård och muséer

2023-05-14 till 2023-09-10 Alla helger kl 11-15.

I Hembygdsgården Nors hagar i Trossnäs hittar du  en trivsam plats för sommarens utflykter.

I vår storstuga serveras kaffé/the/saft med hembakade tillbehör. Gå gärna runt i nedervåningen och känn den speciella stämningen i detta hus med anor från tidigt 1700-tal.

Gör gärna ett besök i våra intressanta muséer på övervåningen. Vi vill där...

Läs mer >