Hugo Nordberg


Född, uppväxt och boende på gården Bensbyn 10 "NorrbersJanne".


Son till Albert f. 1880 och Alma Nordberg f. 1880 , bodde efter föräldrarnas död på gården tillsammans med brodern Ture.

Bröderna Ture och Hugo ogifta. Hugo skrev dagbok genom hela livet.

Brodern Arvid f. 2/10 1918 gift med Majlis Sundström f. 25/4 1920.

Ogift.

 

                                                          1930    Såhär börjar hans dagboksskrivande som han fortsatte livet ut.

 Tisdagen den 4 februari 1930: 10 grader kallt, lätt snöfall. Ansgarsminnet firades i skolorna i dag, ty det är hans namnsdag. Det är elva sekel sedan Ansgar predikade kristendomen för hedningarna i Birka (11 hundra år).

Onsdagen den 5 februari: 12-18 grader kallt, det snöar. En flygmaskin kom ned på isen bredvid sågen och mycket folk var nere och såg på. I dag äro pappa, mamma och Alise bjudna på gravölet i Mulöviken. Det är belysningsmöte i dag. Julia E. var till oss i dag..

Tisdagen den 4 mars: Det är fettisdag i dag. Vi ha kokat knäck i dag. Så ha vi varit ute på isen och seglat med spark och säck. Det var en annan pojke (Uno Johansson) på isen som hade ett trekantigt segel. Pappa har varit på Ytterstön i dag också. I kväll är det aftonunderhållning i missionshuset. Det har kommit mycket bilar med folk till festen. Helmer Broström är hos oss i kväll. Vi ha varit bredvid Näsbergslon och kastat med kottar åt varandra.

 Söndagen den 7 december: Det är andra gången det är söndagsskola i år. Ture, Arvid och jag ha snuva och hosta.

  Telegrafalfabetet: a .-  b -...  c -.-.  d-..  e .  f ..-.  g --. h ....  i ..  j .---  k -.-  l .-..  m .--  n -.  o ---  p .--.  q --.-  r .-.  s ...  t -  u ..-  v ...-  x -..-  z --..   å .-...  ä .-.-  ö ---.

Hugo Nordberg ( .... ..- --. --- -. --- .-. -.. -... . .-. --. )


Förening:

Nederluleå Hembygdsförening

Ändrad av: Nederluleå Hembygdsförening (2017-05-05 13:19:38) Kontakta föreningen
Skapad av: Nederluleå Hembygdsförening (2009-03-30 10:58:06) Kontakta föreningen