Om oss

Sedan 90 år (2020) är Sällskapet Närkingarne en träffpunkt för närkesvänner och exilnärkingar i Stockholm med omnejd. Det som förenar oss medlemmar är intresset för Närkes och Örebroregionens historia och framtid, natur och kultur. Och inte minst de intressanta personer som har anknytning till landskapet och regionen - personer som...

Läs mer >

Nyheter

Vår hedersmedlem Carl-Uno Sjöblom har gått ur tiden

Vi är bedrövade över Carl-Uno Sjöbloms bortgång. Vi minns honom som en varm vän av vår förening och år 1996 invaldes han till Hedersledamot i Sällskapet Närkingarne (i Stockholm).    

Carl-Uno Sjöblom föddes den 2 september 1930 och var son till köpman Karl Gustaf Sjöblom i Ekeby socken (nuvarande Kumla kommun)....

Läs mer >

Carl Jan Granqvist utnämns till Hedersmedlem

Vår nye Hedersmedlem är nog Sveriges mest kände Närking.  Han har utmärkt sig bl.a. som vinkännare, restauratör, professor (i Stavanger) och deltagare i åtskilliga teve- och radioprogram. Nu kan han lägga till ytterligare en merit: Hedersmedlem i Sällskapet Närkingarne i Stockholm.

Under vår 92-åriga historia är han den 25:e som tilldelats...

Läs mer >

Detta är 2022 års styrelse

Vid årsmötet den 23 mars i Enebybergs Gård, Enebyberg valdes en ny styrelse. Nyval av kassör - övriga ledamöter valdes om. 

Till ordförande för två år Hans-Erik Hallin, Täby

Till kassör för två år Mikael Wilhelmsson, Johanneshov

Till ledamot för två år Ingegerd Lindgren, Sollentuna

Till suppleant för två år Anders Ekström, Sollentuna

På årsmötet...

Läs mer >

Visa fler