Om oss


 Föreningen har sitt verksamhetsområde i en del av Munkedals kommun och omfattar främst socknarna Foss, dvs. Munkedals centralort med omnejd, Håby och Valbo-Ryr. För Bärfendal, Sörbygden och Svarteborg finns egna hembygdsföreningar.

 Föreningen verkar för att bevara historien om vår bygd. Detta sker dels genom att driva  Hembygdsmuséet  på Myrbottenvägen, nära...

Läs mer >

Nyheter

Boken om Arctic Paper - finns nu att beställa


Boken beräknas färdig den 30:e oktober. Föreningen kommer att få ett antal böcker ur upplagan för försäljning till allmänheten.

Ordinarie pris är 490 kr per bok.
Reducerat pris är 350 kr per bok (c:a 25% rabatt). Reducerat pris gäller för pensionärer från MAB/Arctic Paper. Fraktkostnad tillkommer. Ingen kontant betalning, endast Swish eller faktura.

Läs mer >

Gamla bilder behöver registreras


Hembygdsföreningen har hundratals bilder som behöver katalogiseras. Många av dem har redan blivit granskade av bildgruppen så det finns beskrivningar på dem. Det kan vara personer, miljöer, arbetsplatser mm.

Nu återstår arbetet att lägga in dem i databasen Sofie så att de blir sökbara och tillgängliga. Vi söker medlemmar som...

Läs mer >

50-tals-TV

Föreningen har fått en mycket gammal TV som donation som nu pryder sin plats i 50-talsrummet på museet. Stort tack till Ewa och Yngve Söderberg!

 

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Allmän rösträtt

October 2, 2021, 1:00 PM - October 2, 2021, 4:00 PM

OBS! Ändrad tid!

Detta år är det 100 år sedan kvinnor kunde utöva sin rösträtt i allmänna val. Vi firar det med en intressant föreläsning i ämnet av Leif Regnér.

Tidpunkten är den 2 oktober kl. 15.00 och platsen är Munkedals Hembygdsmuseum, Myrbottenvägen 6 . Museet är öppet från kl.13.00.

 

Läs mer >

Bråkkalas

November 6, 2021, 10:00 AM - November 6, 2021, 4:00 PM

Hembygdsgården Kaserna, Munkedal 6 november2021, Kl. 10-12 samt 13-16.

I år har vi odlat mycket lin. Flera tusen runt om i landet nappade på projektet #1kvmlin

På Kaserna i Munkedal finns länets enda kända brukbara lingrop som tänds den 6 november. Vi tänder för att torka linet inför beredningen till lingarn.

Vill du...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]