Två föreläsningar

Under hösten har hållits två föreläsningar på hembygdsgården.

Först ut var Göran Lundquist från Kastlösa som i Per Ekströmsällskapets regi berättade om sitt liv med konsten. Göran visade många vackra bilder på verk av konstnärer, som verkat på Öland under årens lopp. Göran fick sitt konstintresse vid unga år i samband med att Waldemar Lorentzon gjorde fresken i Kastlösa kyrka och intresset har hållit i sig under alla år. En mycket trevlig föreläsning med många nöjda åhörare. Hembygdsföreningen stod för kaffeserveringen.

Höstens andra föreläsning stod konsthistoriker Fred Johanson för. Rubriken var ”Konstnärer på södra Öland från Per Ekström till Per Skogler”. Fred bjöd på en exposé av södra Ölands konstnärer, såväl bofasta som tillresta. Till vackra bilder berättade Fred med stor inlevelse om deras liv och verk. Många hade hittat till hembygdsgården denna kväll, som avslutades med kaffeservering.

Hitta aktivitet

Se alla aktiviteter