Cafékväll med bildvisning

Årets sista aktivitet genomfördes den 28 och 29 november. Det var föreningens sekreterare Elisabet Engqvist som för 14:e gången visade gamla bilder från föreningens arkiv. Som alltid samlade aktiviteten många intresserade deltagare och nu slogs besöksrekordet. Under de båda kvällarna kom sammanlagt 85 personer för att uppliva gamla minnen. Föreningen har sedan 2011 arbetat med att samla gamla bilder från Mörbylånga socken och köping och f n finns ungefär 3.700 bilder utlagda på en länk från hemsidan.

Kvällen bjöd på ett axplock av bilder från Mörbylånga både väldigt gamla och en del från 1970- och 1980-talet. Särskilt hyllades den nyligen bortgångne genuine mörbylångabon Jörgen Ingvarsson med en kavalkad av bilder från barndom till ålderdom i slutet av bildvisningen. Jörgen var en flitig fotograf och han tog kort på allt som tilldrog sig i Mörbylånga under årens lopp. Hembygdsföreningen har nu fått tillgång till hans bilder och arbete pågår med att scanna och dokumentera dessa. Arbetet genomförs av sekreteraren med värdefull hjälp av Sven-Bertil Svensson och Benne Andersson, som känner Mörbylångas historia och innevånare väl.

Under en paus i bildvisningen serverades kaffe med hembakat kaffebröd, då deltagarna fick tillfälle till samvaro och diskussioner om vad som visats under kvällen.

Hitta aktivitet

Se alla aktiviteter