Medlemsinformation december 2022

Hej!
Nu närmar sig det händelserika 2022 sitt slut. Vi har under året hunnit med en hel del, allt från nya utställningar till egna evenemang. Här kommer ett axplock på vad som hänt:

Januari:

Året startade med C 19 restriktioner vilket medförde att planerade cafékvällar ställdes in. Arbetet med nya utställningen i Långlogen fortlöper med sikte på invigning i maj. Arbete med att komplettera våra digitala föremål på digitalt muséum fortsätter under hela året.

Februari:

Vi såg till att besökare i samband med Skvaderloppet kunde köpa hamburgare, korv mm. Första av 3 cafékvällar under våren genomfördes där Jana Lindh Olsson gestaltade kvinnor som vid förra sekelskiftet verkade i Sundsvall, en uppskattad föreställning.

Mars:

Försäljning av hamburgare, korv mm under sportlovet. Den andra av 3 uppskattade cafékvällar med Jana genomfördes.

April:

Fortsatt succé vid cafékväll 3 med Jana. Fornminnesföreningen höll sitt årsmöte. Äggjakt på Hantverksmuseet under påsklovet. Fornminnesföreningen började också synas på Instagram. Vi skötte Café Gesällen och Danslogen samt en fiskdamm och Skvaderboden på Valborg med lysande resultat. Långlogen får nytt tak.

Maj:

Gökotta genomfördes i samarbete med GA församling. Utställningen ”Från sådd till skörd” på Långlogen invigdes.

Juni:
Midsommarafton med verksamhet i Skvaderboden, Café Gesällen och en fiskdamm.

September:

Surströmmingsfest på Gesällen med många glada miner. Första medlemserbjudandet på Café Gesällen. Föreställningen ”Hemma var ligger det någonstans?” genomfördes på Danslogen.

Oktober:

Höstmöte där planerna för 2023 lades och vi fick ett intressant föredrag av Bent Fridholm. Föreningen blev kontantfri, övergången gick mycket bra. Nytt medlemserbjudande på Café Gesällen.

November:
Två spökföreställningar för barn om en "Kväll på museet" genomfördes, mycket uppskattat. En cafékväll med Jana genomfördes. Nytt medlemserbjudandet på Café Gesällen. Börjar skylta några föremål i Akademibokhandelns skyltfönster på Storgatan, ett nytt sätt att visa att vi finns. Jakten på de gömda Skvadrarna runt om i Sundvall startade.

December:

Julmarknad - fullt drag på Café Gesällen, Danslogen, fiskdamm och Skvaderboden. Vi såg till att alla besökare fick vad de önskade. Nytt medlemserbjudande på Café Gesällen. Jakten på de gömda Skvadrarna runt om i Sundvall fortsätter. Ett antal har kommit tillbaka. Medlemsvärvaraktiviteter under hösten har givit föreningen ett femtiotal nya eller återvändande medlemmar. Ett arbete som kommer att fortsätta och som alla ni kan hjälpa föreningen med genom att berätta för era vänner att ni tycker att de också skall gå med.

Och med dessa ord vill Vi önska Er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Ni som missat att betala in 2023 års medlemsavgift, gör det, ni kommer också få en separat påminnelse. Detta så att ni inte missar de medlemserbjudanden och aktiviteter som det planeras för under 2023. Och alla ni som vill vara med och föra föreningen framåt, anmäl er som en Skvadervän. Sänd anmälan till mig.

[email protected]

Inge Andersson
ordförande
Medelpads Fornminnesförening.

 


Förening:

Medelpads Fornminnesförening

Skapad av: Annelise Rydfjord (2022-12-14 11:49:41) Kontakta föreningen
Ändrad av: Annelise Rydfjord (2022-12-15 13:36:49) Kontakta föreningen