Nytt år – Nya möjligheter.

Nu har vi lagt 2020 bakom oss, ett år som kommer att gå till historien med en pandemin som stängt ner hela samhället. I ännu några månader får vi leva med att hålla ut, inte mötas i våra föreningar och inte öppna upp våra gårdar för besökare. Men fram mot sommaren kanske livet sakta kan börja gå tillbaka till det normala.

Till dess har många av oss tränat på att mötas digitalt och hittat nya vägar till samtal och planering. Vi i styrelsen har sedan sommaren haft våra styrelsemöten via zoom.

Från Medelpads Hembygdsförbund vill vi påminna om några viktiga datum framöver.

20 januari är sista dag att till vår kassör Karl-Ingvar Ångström, ([email protected]) anmäla hur många medlemmar ni har i er förening. Glöm inte att rapportera om ni har barn- och unga som medlemmar. I så fall ska förnamn, efternamn och födelsedatum rapporteras.

20 januari är också sista dagen att till Sveriges Hembygdsförbund rapportera antal ideella timmar, som ni lagt i er förening. Viktigt för att hos kommun, region och stat visa vilket stort ideellt arbete som våra föreningar utför.

6 februari klockan 10 – 12 provar vi i Medelpads Hembygdsförbund för första gången att ha en lokal digital föreläsning. Det är Monika Wedin som berättar om Skogsfinnarna i Medelpad med utgångspunkt från Stöde området. Alla våra föreningar i inlandet ser spår av det finska inflytandet i våra ortsnamn. Närmare instruktioner hur ni ska koppla in er kommer.

13 februari klockan 13 är det dags för vårens Hembygdskonferens. Den här gången är huvudtemana Demokrati och Byggnadsvård. Även detta möte sker digitalt.

Glöm inte att gå in på Sveriges Hembygdsförbunds hemsida, hembygd.se, och ta del av alla de föredrag som kan kopplas ner.

Till slut, den 26 januari har Medelpads Hembygdsförbund styrelsemöte. Har ni frågor eller synpunkter på vad styrelsen bör ta upp, hör av er till undertecknad eller er representant i styrelsen.

Med tillönskan om God Fortsättning på år 2021.

Indal 21-01-09

Margareta Johansson ordförande

 


Förening:

Medelpads Hembygdsförbund

Skapad av: Olof Burlin (2021-01-24 16:54:19) Kontakta föreningen
Ändrad av: Olof Burlin (2021-01-24 16:58:57) Kontakta föreningen

Kontakta oss

 c/o Margareta Johansson, Östloning 120, 855 97 INDAL
[email protected]