Ordförandebrev 2017-06-05

Till medlemsföreningarna i Medelpads Hembygdsförbund

 Sommarbrev

 Nu står sommaren för dörren och grönskan ökar dag för dag. Redan blommar liljekonvaljen och snart slår syrenerna ut. Nu väntar den mest intensiva tiden för er i hembygdsrörelsen.

Men mitt i allt arbete på era hembygdsgårdar vill vi från Medelpads och Ångermanlands Hembygdsförbund väcka idén om en gemensam avslutning av sommaren på länsmuseet Murberget i Härnösand den 26 augusti. Vi tänkte upprepa fjolårets framgångsrika samarbete med museet och också mellan våra två förbund. Så fundera igenom vad just ni skulle vilja bidra med. Längre fram skickar vi ut en lista med förslag på aktiviteter. Där kan ni också anmäla, vad just ni vill göra.

Vi har i förbunden idag ett mycket gott samarbete med länsmuseet. Samtidigt har vi lagt märke till att ingenting av vad som händer på museet når över landskapsgränsen trots att museet är länsmuseum och därför ska spegla hela länet. Vi i Medelpads Hembygdsförbund tycker att vi från hembygdsrörelsen något kan råda bot för det genom att våra föreningar blir lokala ambassadörer för museet. Det innebär att museet skickar ut till föreningarna information om sina aktiviteter och att vi sedan kan anslå det på hembygdsgården och på anslagstavlor i bygden. Det innebär också att föreningarna kan skicka sina affischer till museet där det finns en anslagstavla för hembygdsföreningarna. Skicka materialet till [email protected].

 Till slut vill jag tillönska er alla en trevlig sommar med många besökare på era gårdar. Jag återkommer med mer information om Hembygdsdagen den 26 augusti.

Östloning 2017-06-05

 Margareta Johansson

Telefon 070-2633850  [email protected]

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter