Ordförandebrev 2016-12-18

Till medlemsföreningarna i Medelpads Hembygdsförbund.

Efter ett intensivt arbete med Hembygdens År väntar julefriden på oss alla. Trots snöbrist börjar helgen närma sig och det är tid att en stund släppa tankarna på våra Hembygdsföreningar och istället njuta av helgen.

Men tiden går fort och snart är det dags igen att ta itu med föreningsarbetet.

“Folkskolan 175 år” blir nästa års huvudtema. Ta tillfället i akt och inbjud närliggande skola – skolor att samarbeta kring temat. Ett bra tillfälle att öppna våra gårdar och föreningar för barn och unga. Mer information kommer efter nyår.

Bygdeband. Som ni ser i utskick från Karl-Ingvar Ångström bjuder Studieförbundet Vuxenskolan och Släktforskarnas Hus in till kurs den 24 januari i Sundsvall. Vår kassör har fått styrelsens godkännande att bidra med 1000 kronor / förening till de som deltar. Ta chansen och lär er att använda Bygdeband, som ägs av Sveriges Hembygdsförbund, för att registrera era foton och dokument. Har ni frågor i ämnet så ta kontakt med Karl-Ingvar, telefon 070-3602152. Obs att anmälan ska vara inne den 16 januari. Skicka en kopia på anmälan till Karl-Ingvar Ångström på adressen karl-ingvar.ångströ[email protected]

Våra kommunvisa träffar under hösten har varit mycket bra. På alla tre har även respektive kommun deltagit. Styrelsen planerar att upprepa mötena under våren. Vi kommer också att kalla ihop föreningarna som ligger efter Pilgrimsvägen mellan Selånger och Trondheim för att planera hur de ska kunna bidra till turisternas upplevelser.

Till slut ber jag att få tillönska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År

Med glada röda julhälsningar från Medelpads hembygdsförbund.

Margareta Johansson
Telefon 070-2633850

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter