Om oss

FMB, FÖRENINGEN MARMABYGDEN, äger och driver FLOTTARKOJAN som är sommarens mötesplats vid Dalälvsstranden i Marma. OBS! Besök gärna vår samarbetspartner, Marma Sportklubb, med adress https://www.facebook.com/pages/category/Community-Organization/Marma-Sportklubb-719055241571726/ Bilden: Vad vore ett besök vid Flottarkojan i Marma utan en tur med flottarbåten STORA och FMBs två skeppare Åke Larsson och Torgny Högman! Foto: Lars Gustafson Upptåget tar dig till Marma från Uppsala på en timme och från Gävle på en halvtimme. Med bil kör du E4 och svänger mot norr vid Dragon Gate, väg 291. Efter tre km är du vid Marmafjärden och Flottarkojan.

Läs mer >

Nyheter

Veteranbilar i Marma 25/8

37 välvårdade gamla ”godingar” av olika årsmodeller infann sig vid Veteranfordonsträffen vid Marma Flottarkoja och samlade cirka 250 personer från Gävle och Uppland denna soliga augustisöndag. Lämpligt vald musik från 1950- och 60-talet spelades av discjockeyn Kjell Grönberg. Ann-Cathrin Andersson och Harriet Larsson ansvarade för servering av fika och varm korv.

Läs mer >

JARL HOLMSTRÖM, Gävle/Ambricka/Marma har dött i en ålder av 83 år.

 

JARL HOLMSTRÖM, Gävle/Ambricka/Marma har dött i en ålder av 83 år. Jarl efterlämnar hustrun Birgitta samt sönerna Tommy med familj och Erik.

Jarl Holmström var en av Upplands och Gästriklands stora folkbildare både rent kulturellt och...

Läs mer >

Kylslagen bryggbåtstur i Marma Del 1

Trots kyla och hotfulla regnmoln kom en skara intresserade, som njöt både av båtfärd, kaffe och dragspelsmusik samt ett besök i Marma Flottarkoja. Dessutom blev det ett internationellt inslag med besök av ett ungt polskt cykelpar från Gdansk och en äventyrssimmare från Paris, som gav sig ut på en lång simtur i...

Läs mer >

Visa fler nyheter