Malexanders Hembygdsförening

Återblick 2016

Återblick på år 2016:
*Årets sockenvandring genomfördes den 7 maj och gick till Sandstugan, via Högbo och Karlsholm.  17 deltagare.
*Midsommarfirandet på Södra Sand genomfördes traditionsenligt i en ovanligt varm Midsommarafton, med fin stämning och bra kommers. Stort Tack till alla som på förmiddagen kom till dagens viktigaste aktivitet; att komma  med blommor och vara med att smycka stången. Utan denna aktivitet, ingen stång att dansa runt!!
*Vid årets Sommarodd arrangerade vi första del-tävlingen, som gick onsdagen 3 augusti. Trots ett gäng energiska båtbyggare blev inte vårt nya skep klart till roddarveckan, så gamla kära Malexandra fick tjänstgöra även i år!
*En bild- och filmkväll arrangerades den 26 juli och drog Föreningshuset ”överfullt” av entusiastiska personer, som med stort intresse deltog i resonegmangen kring visade bilder.
*På Södra Sand har ett tak monterats över det skänkta tröskverket och i Björnön har tegeltaket lagts om på portlidret.
* Våra guidningar av Södra Sand, Kyrkan och Muséet har fortsatt med många besökande. Guidningarna har inbringat drygt 16.000:-, vilket är mycket bra.
*Under sommaren har vi startat upp Loppis-försäljning i Gatstugan, som tack vare skänkta prylar, också det givit plus i kassan.
*Studiecirkelverksamheten med inscanning av gamla bilder och uppdatering i bildgallerierna Piwigo och Bygdeband har pågått.  Välkommen att titta in på www.hembygd.se/malexander.