Malexanders Hembygdsförening

Sommarodd2014

Resumé från damlaget i Malexander, Sommaroddens första deltävling måndagen den 28 augusti 2014.

Tävlingarna började i vårt underbara Malexander, vädret var strålande och sjön låg som en spegel. Som det brukar var det många som kom för att se på tävlingen, totalt 493 betalande besökare och det låg även båtar i sjön som följde dramatiken från sjösidan.

Kvällen inleddes med musikunderhållning av Petterssons och det fanns lotterier/försäljning och naturligtvis fanns det kaffe med dopp och korv att förtära.

I år var det en ny tävlingsgren, sprintlopp, med 3 heat. Detta var en uppskattad tävlingsform, både av roddare och publik. Varje heat var cirka 370 m och det var mycket fart och fläkt över rodden.

Vi var ”taggade” inför rodden och tävlingsnerverna låg nästan utanpå kroppen inför starten. Vi gav allt vi hade men det räckte tyvärr inte hela vägen fram.

Vi som rodde för Malexanders damlag var: Styrman Ulla Carlsson, Pia Liljenberg Pehrson, Inger Sandberg, Eva Oscarsson, Karin Svärd, Linda Magdesjö, Berith Vikman Johansson och Heléne Nygren.

Vinnande damlag blev Torpön tätt följt av Torpa och Boxholm – ett stort grattis.

Nu laddar vi upp inför långdistansrodden som går i Torpa onsdag den 30 juli.

För roddarna i Malexanders damlag

Heléne Nygren

Se bildgalleriet (nedan) med foton tagna av
Elisabeth Ekman..

 

Klicka på miniatyrbilderna för att se bilderna i full storlek.  Klicka på bilderna för att stega framåt eller klicka på pilarna nere till vänster för att stega framåt eller bakåt bland bilderna. Klicka på krysset för att återgå till miniatyrbilderna.