Malexanders Hembygdsförening

Sommaveckan 2013

Årets upplaga av Sommarodden är till ända.

Vi har fått uppleva 4 helt fantastiska tävlingstillfällen, både vad gäller vädret och tävlings-gaisten och inte heller att förglömma de olika kringarrangemang som varit på de olika tävlingsplatserna.

Det började på vår hemmaplan i Malexander i måndagskväll den 29 juli; en helt sagolikt vacker och varm sommarkväll. Distansrodden på 2900 meter besågs av en stor skara åskådare som tagit plats runtom på och vid vår vackra hembygsgård.

Malexander-herrarna körde av en av de nytillverkade årorna vid starten, vilket bidrog till att man kom igång för sent och säkert också förklarade sista-placeringen……

Tävlingen vanns av Torpöns damer och Boxholms herrar.

På onsdagkvällen vid Hårdaholmen friskade vinden i och det blev lite svårt med flagghämtnings-grenen –men en tävling där ingen vinnare var given! Alla kan missa att ta flaggan från resp sätta i flaggan i boj. Här rök två av Malexanders nya åror!!

Vinnare blev Torpöns damer och Boxholms herrar.

Fredagstävlingen var förlagd till Norra Vi, där det inbjöds till traditionell gammaldags marknad och nytt för i år var att man kunde ta sig dit och hem med Boxholm II som gick ”på tur” dit enkom för Sommarodds-arrangemanget. Stora delar av Malexander-lagen (plus några supporters) klev på vid ångbåtsbryggan och tog Malexandra på släp.

Tävlingsgrenen i Norra Vi var olika heat med rundning av boj och mycket spännande! Inga åror av den här gången, men nu var de nya utbytta mot de gamla……och starkare!

Tävlingen vanns av Torpöns damer och Torpöns herrar.

Hemfärden med Boxholm II i den ljumma augustikvällen med måsar guppande på Sommens klara vatten i solnedgången ska sent glömmas.

Final på Torpön på lördagseftermiddagen på årets – hittills – varmaste dag!
Mycket folk, hög stämning och 7 socknar som alla hejar på ”de sina”.
Tävlingsgrenen var även här olika heat med rundning av bojar.På herrsidan vann Torpön, vilket innebar att ett extra race fick köras mellan just Torpön och Boxholm eftersom de båda nu hade varsina 2 vinster. Extra-racet vanns av Torpön och även här tog Torpöns damlag hem segern

 

Det blev således Torpön som tog hem hela segern för Sommarodden 2013 och vi gratulerar de värdiga vinnarna – som i båda fallen ror med styrka och en enorm samroddhet!

 

Vi från Malexander behåller våra placeringar från de senaste åren,säkra – d vs i den nedre delen….. men herrarna har i år noterats för en delad 6:te plats medan damerna behåller jumboplatsen! Men ingen ledsen min så långt ögat kan se…. Vi är i alla fall med och kämpar, vi har roligt och kan bara bli bättre!!

En nytändning finns i år med flera lite yngre roddare och det gör att vi ser med tillförsikt fram mot

Säsong 2014 – som också blir 10 års-Jubileum för Sommaveckan!

 

För Roddarna i Malexander

Elisabeth Ekman