Malexanders Hembygdsförening

Sommaveckan

Sommaveckan startade i Malexander som vanligt…!

Lotta TiitsoFotograf: Lotta Tiitso

Att starta Sommaveckan i Malexander har ju blivit lite av en trevlig tradition. I år startade inte mindre än 7 olika lag i såväl Dam- som Herrtävlingen.

Vädret var likt ett aprilväder med allt från solsken till åska men tävlingarna kunde genomföras i säker miljö – även om vi blev lite blöta av den ”fallande daggen”. Vi är ju dock inte gjorda av socker …!

Banan – som vanligt lagd medsols, c.a 3 km lång ( eller knappa två distansminuter eftersom vi är på sjön) var i år försedd med riktiga kappseglingsbojar som lånats av Sommens Segelsällskap – de ställde välvilligt dessa till förfogande.

Damerna inledde tävlingarna och det är med verklig entusiasm och mycket adrenalin som lagen tar sig an utmaningen att orka hela vägen i maximal ansträngning.

De som bäst kunde hålla nerver och krafter under kontroll och därmed vinna var förra årets trea – Boxholm med Torpön på andraplats och Torpa som god trea.

Herrarna startade i regn men åskan hade dragit bort. Det blev en hård kamp där Boxholm, Torpa och Torpön hade en tuff fight i täten med Asby strax därefter. Avgörande blev en kaotisk situation vid näst sista rundningen med de tre förstnämnda inbegripna i en olycklig rundningskollision. Asby kunde därmed gå ifrån till en ohotad, välförtjänad, vinst. Boxholm, Torpa och Torpön blev, av domareteamet, alla placerade som tvåor och får därmed dela på poängen för 2:a, 3:dje och 4:de platsen d.v.s sammantaget 9 poäng delat på 3 innebär alltså att dessa lag vardera har tre poäng med sig från Malexander.

Trots det växlande vädret – eller kanske på grund av det – kunde Malexanders Hembygds-förening – (arrangören) räkna in inte mindre än c:a 600 betalande åskådare…!

Tävlingarna fortsatte i Asby i onsdags och sker sedan vid Torpa Brygga på fredag och med avslutning i Sommen på lördag.