Malexanders Hembygdsförening

Återblick 2017

* Årets sockenvandring genomfördes den 20 maj och utgick från Gripenberg, där det först gavs en visning och information om den gamla affären, därefter gick vandringen över Skärlunda by och ner till Moo by. En berättelse kring resp gård gjordes av ägarna. Utflykten avslutades med en kaffestund vid Björnön, där Berit Hyland också medverkade.

*Midsommarfirandet på Södra Sand genomfördes traditionsenligt.

Stort Tack till alla som på förmiddagen kom till dagens viktigaste aktivitet; att komma med blommor och vara med att smycka stången. Utan denna aktivitet, ingen stång att dansa runt!!

*Vårt 3:dje Sommaskep färdigställdes och en enkel dopcerenomi genomfördes vid Vedtorget den 22 juli (finns att se på hemsidan och på Youtube) och det äldsta skepet bortskänktes och har en ny hemmahamn vid Håredals Brygga.

* Av Sommaveckans deltävlingar arrangerade vi även i år den första, onsdagen den 2 augusti. Våra lag fick i år tävla i det nybyggda skepet Sandra af Malexander – men inte sjutton hjälpte det till vinst…..

 *En bild- och filmkväll med vykortskavalkad och demofilmen ”Händelser under 80- och 90-tal” arrangerades den 27 juli, med ett 70-tal besökande.

* Våra guidningar av Södra Sand, Kyrkan och Muséet har fortsatt liksom Loppis-försäljning i Gatstugan, båda med fortsatt positiv respons.

*Studiecirkelverksamheten med inskanning av gamla bilder och uppdatering i bildgallerierna Piwigo och Bygdeband har pågått.  Välkommen att titta in påwww.hembygd.se/malexander.

*På Södra Sand har en klockstapel för vällingklocka återställts.