Malexanders Hembygdsförening

Midsommarafton 2017

Midsommarfirande med publikrekord?!

En mjuk bris från sjön gav lite skön svalka åt den stora skara som smyckade midsommarstången med början kl:10 på förmiddagen på Södra Sand. Några av Hembygdsföreningens idoga medlemmar hade förberett med eklöv som hämtades på torsdagskvällen.

Tack till fam. Lyttinen för bidraget med nedtagning av en ek anpassad till avhämtningstiden. Flera hinkar med blommor fanns också på plats. Många var också de som hade buketter med sig för inbindning i stång och kransar.

I år var det nog deltagarrekord när det gäller förmiddagens stångsmyckning. Särskilt glädjande var också att det var en internationell touch i språkväg med engelska, tyska, norska, holländska och inte att förglömma västgötska…!

Klockan 14 började själva midsommarfirandet med traditionell lottförsäljning och kaffeservering och allmän social samvaro. Det blev snabbt väldigt många trevliga människor på tunet som träffades och trivdes. Vinden svalkade fortfarande från sjön – solen höll sig undan och det gjorde även regnet.

En helt perfekt väderlek för midsommarfirandet.

Det var många år sedan det var så många människor på Södra Sand på midsommar. Kanske rekord?

Många var de som vann på de populära lotterierna och många var de som njöt av en god kopp kaffe med hembakat bröd.

Stången restes exakt kl:15 under coaching av Johan Wahlqvist som tillsammans med Anders Risberg också stod för underhållning, traditionella lekar och upptåg med bistånd av publiken.

Ett jättetack till alla funktionärer som gör denna tradition möjlig att upprätthålla. Med hjälp av dessas ideella medverkan har vi en unik upplevelse varje år! TACK!

Glädjande att se hur generation efter generation växer upp och deltar i ett verkligt genuint, traditionellt, midsommarfirande i Malexander. Hoppas att vi alla ses igen nästa år!

Text: Bo A Garpevik    Foto : Elisabeth Ekman