Om oss

Malå Hembygdsförening bildades den 11 december 1945 och tomtmarken där hembygdsgården ligger idag, förvärvades 1953.

Hembygdsområdet i Malå ligger i östra utkanten av samhället med sjukstugan som nära granne. Det är placerat på en backe vid foten av Tjamstaberget och med en fantastisk utsikt över Malån.

På området finns 13 byggnader, främst...

Läs mer >

Nyheter

Sommaren 2023 har nu sprungit iväg med stormsteg. Planeringsgruppen gjorde ett kanonjobb i våras som resulterade i ett intressant och brett program som gav något till ALLA.

Sammanfattning: Programmet startade i juni med Sveriges nationaldag, Kniv-Elis dag och ett enkelt Midsommarfirande. Juli månad hade vi öppet ons, fre och lör 12-15 med café, utställningar och ett varierat...

Läs mer >

Nu har vår förening sammanfattat och avslutat stora projektet "Funktionell Hembygdsgård" som pågått 2020-2023 med slutdatum 31/3 -23. Mycket har hänt, mycket är gjort, saker är påbörjade och en fortsatt tanke finns. Samverkan, medlemmar, besökare, stöd och ideella krafter är ett axplock av allt som är viktigt för oss och för...

Läs mer >

Föreningen har de senaste åren uppdaterat information och aktiviteter på Facebook gruppen "Malå Hembygdsförening". Under hösten 23 ersattes denna grupp av Facebook sida under namnet "NY Malå hembygdsförening". Välkomna att följa oss där!