Hembygd 2018

Hembygdsföreningen ser framemot ett nytt verksamhetsår. Årsmötet hålls onsdagen den 28 mars i Örsjö bygdegård. Var inte rädd för att höra av dig om du vill engagera dig i vår förening!

Vill du bli medlem?

Även vintertid pågår olika projekt i föreningen. Här ser vi Ronny Molin och Göran Pettersson som påbörjat översyn av elen i Norra stallarna i Madesjö.

Göran och Ronny trotsar kylan och jobbar med elen i Norra stallarna

God Jul och Gott nytt 2018

2017 firade föreningen 60 år och tog då tillfället att genomföra många stora aktiviteter som ockå blev välbesökta.

Varmt tack till dig som på olika sätt bidragit till föreningens verksamhet och också tack till dig som deltagit i våra arrangemang. Föreningen ser nu fram emot 2018 och hoppas att du också gör det och vill fortsätta vara vår hembygdsvän.

Madesjö-Örsjö-Kristvalla hembygdsförening – tre socknar i Nybro kommun i förening.


JUBILEUMSÅRET 2017

Det är 60 år sedan hembygdsföreningen bildades 1957. Tack vare många eldsjälar har föreningen genom åren kunnat bevara byggnader, traditioner, ge ut en krönika mm. Sextio år av verksamhet.
På Madesjödagen den 27 augusti firades jubileumet med en god uppslutning av gamla och nya medlemmar. Tre av prästen Frölers barn berättade om uppväxten i Riddaretorp. Föreningens trotjänare Marianne och Rune Karlsson och Britta Forsberg fick bevis på allas vår uppskattning för träget arbete inom föreningen.
Nya och gamla invånare i bygden, människor med rötter här och  alla intresserade är varmt välkomna att delta i vår förening och i våra evenemang. Bli medlem!
40-årstal L Fröler 1997

1997: 40-års jubileum. Lennart Fröler, en av föreningens grundare, håller tal i Klockarängen

Vi har  en sida på Facebook som du gärna få gilla och bidra till.

Kontakt[email protected]

Bankgiro: 5750-0688. 
Swishkonto: 123 552 45 17