Lyrestads Sockens Hembygdsförening

 

 

 

Julbord i Hamnmagasinet

 

May Magnusson agerade värdinna och bjöd på glögg pepparkakor och godis.

Bengt-Ove tillsammans med föreningens julgran.

Kön ringlade lång till den kalla avdelningen av mat.

Onsdagsträffens traditionella julbord lockade många ortsbor – och ingen blev besviken, tvärtom, otroligt gott och rikligt.

Och det bjöds inte bara på mat, sång av 3 pepparkaksgubbar, gestaltade av Marita Wallenstein, May Magnusson och Tuula Karlsson

Marita Wallestein läste en julbetraktelse, som hennes far Karl Wallberg läste varje julafton när hon var barn.

Marita bjöd också på show tillsammans med sin man Bengt-Ove, hon tomtemor och han föreställde en julgran.
Ett stort tack till onsdagsgruppen för denna kulinariska och roande eftermiddag
Pelle P
Foto från Pelle P och Christer

Bjudmiddag i Församlingshemmet

Foto Christer

Det var trång och trivsamt i Församlingshemmet, Lyrestad i lördags då Lyrestads Sockens Hembygdsförening hade sin traditionella bjudmiddag för medlemmar, som på ett och annat sätt hjälpt till under året.

Ett drygt 70-tal medlemmar hade hörsammat inbjudan, och fick sig till livs en mycket välsmakande måltid från Irenes Bar i Töreboda.

Foto Christer

Ordförande Elvi Widén poängterade att utan alla dessa frivilligga krafter skulle det vara omöjligt att driva föreningen i den omfattning som görs.

Pelle P

Onsdagsträffar

Onsdagsträffarna gör nu ett litet uppehåll över helgerna och startar igen den 25 januari 2017.
Välkomna då!

Hamnmagasinet stängt för säsongen!

Hamnmagasinet, som varit öppet sju veckor under sommaren stängde för säsongen den 14 augusti.En lyckad sommar med som vanligt mycket gäster, med topp under lyrestadsdagen då kön ringlade lång hela dagen.På bilden signalerar dagens värdar, Barbro Nyberg och Evy Esplund att nu stänger vi för säsongen.

Pelle P

Uppfräschad anslagstavla

Anslagstavla

Vår fina anslagstavla, som används av många föreningar i trakten har länge varit i behov av en uppfräschning. Medlemmarna på bilden har bytt ut ramen och målat den. Nyligen var det dags att byta ut tavlan.  Händiga killar fixade även det, på bilden från vänster, Sture Davidsson och Åke Widén spikar och arbetsledaren Tore Wiktorsson ser till att det blir riktigt gjort.

Pelle P

Spöken och Baltzar när Hembygdsföreningen fick fin utmärkelse

Att Lyrestads Sockens Hembygdsförening har utsetts till ”årets hembygdsförening” i Västergötlands vet väl de flesta med insikt i föreningen.
I lördags (7 maj) var det dags att ta emot priset vid en ceremoni vid Västergötlands Hembygdsförbunds årsmöte.

En något rörd ordförande, Elvi Widén, som i sitt tacktal, betonade, att utan alla ortsbor som är behjälpliga, både i Magasinet och med allt annat runt omkring
stod vi oss slätt, det är många som har del i detta.
Elvi var inte ensam på scenen för föreningen, utan även Baltzar von Platen och ett spöke hade slått följe med henne, vilket väckte ett visst uppseende.
Priset bestod av ett diplom och en penningsumma.

Ett utdrag ur motiveringen:

I Årspublikationen återspeglas betydelsen av lokal samverkan för gemenskap och samhällsengagemang. Föreningens evenemang förenar barn, unga och äldre
i en gränsöverskridande hembygdsgemenskap – vilket är kännetecknande för hembygdsrörelsen – skördefest, kulturfest, slåtterfest, spökvandringar, Lyrestadsdagen, Sjötorpsdagen, skogsvandrarna, gubbgymnastik, bingodags, nationaldags- och lucifairande. Evenemang tillsammans med ett aktivt samhällsengagemang och dokumentation i Bygdeband sätter Lyrestads Sockens Hembygdsförening på kartan – lokalt och regionalt i Västergötland.

Med denna motivering har Hembygdsföreningen också kvalificierat sig som kandidat till utmärkelsen ”Årets Hembygdsförening i Sveriges Hembygdsförbund”.

Pelle P

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter