Nyheter

Årets Göteborgsbok 2023: Hedersomnämnande. Utmärkelsen Årets Göteborgsbok är sedan 2015 ett samarbete mellan Göteborgs hembygdsförbund, Göteborgs stadsmuseum, Göteborgsstadsbibliotek och Riksarkivet Göteborg. Av utgivningar 2023 nominerades tio böcker. Av dessa utsågs en vinnare och två hedersomnämnanden. Ett hedersomnämnande gick till Lundby hembygdsförenings bok "Fotografier av ett svunnet Lundby på Hisingen" av...

Läs mer >

Föreningen planerar en bussresa den 6 oktober till Fjärås Bräcka, Rydals spinnerimuseum, Lockö kvarn och besök på Hyssna och Sätila hembygdsföreningar. Lunch äter vi på Rydals herrgård. Både för- och eftermiddagsfika ingår. Kostnad för hela resan inklusive fika och lunch är 630 kronor.
Är du intresserad, så anmäl dig snarast, men senast...

Läs mer >

Under våren pågår renovering av föreningens hus på Prästvägen 11. Alla fönsterkarmar är målade invändigt tillsammans med fotlister och dörrkarmar. Södra ytterväggen är snart färdigrenoverad. Sedan skall stuprör och fönsterbleck sättas upp. Taket i ena toaletten har reparerats och målats. Bagarstugan är tvättad och förberedd för målning.

Kontakta Hans Petterson på mobil 0708 22 79 47 eller...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Lundby Hembygdsförening har sin verksamhet i Kyrkbyskolan på Prästvägen 11 i Göteborg. Vi träffas här normalt varje tisdag under "terminstid" mellan kl 10 och 12:30. Kom och delta i verksamheten, titta på bilder från Lundby och skolkort från Kyrkbyskolan m.m. Vissa dagar har vi igång bakugnen och bakar lundbykakor.

Föreningen verkar för...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]