Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Göteborgskans grammatik och ordförråd

7 mars 2024 19:00 - 7 mars 2024 21:00

Lars-Gunnar Andersson, professor emeritus i modern svenska vid Göteborgs universitet, talar om göteborgsdialektens ursprung och särprägel utifrån sina senaste två böcker. Plats för frågor och diskussion.

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Läs mer >

En tidsresa i Göteborgs varvshistoria / Årsmöte

21 mars 2024 19:00 - 21 mars 2024 21:00

Kjell Ring från Varvshistoriska Föreningen berättar om storvarvsepoken i Göteborg från starten av Keillers Mekaniska Verkstad år 1841 på Stora Badhusgatan, över älven till Götaverken, Lindholmens Varv och Eriksbergs Mekaniska Verkstad. I ett bildspel visas en industriverksamhet, som starkt bidragit till Göteborgs ekonomiska utveckling och sett till att Göteborgs namn sattes på världskartan.

Årsmöte med stadgeenlig...

Läs mer >

VISA MER

Nyheter

En berättelse om Nordgårdens Egnahems förvandling från jordbruksbygd till villasamhälle har sammanfattats i en ny bok. Vilka hus byggdes och hur levde de första nybyggarna?

Under hösten 2022 kartlades vilka hus det handlade om. Kontakt togs med nuvarande ägare och ibland tidigare ägare eller släktingar. Många husägare har varit till stor hjälp...

Läs mer >

Vi söker ägaren till en ryggsäck, som blev kvar i Kyrkbyskolan i samband med Julmarknaden söndagen den 26 november. Hör av er till någon i styrelsen eller skicka ett mail till föreningen om ni vet vem som saknar ryggsäcken.

 

Föreningen erbjuder guidning för grupper i Lundby Gamla Kyrkby. Föreningen har forskat i Lundby Kyrkbys historia och dokumenterat de 19 gårdar, som fanns i området i mitten på 1700-talet. Allt är sammanställt i boken Lundby Kyrkby på Hisingen - En berättelse om byns historia genom seklers gång. Ann-Marie Pettersson, som är en av författarna, leder...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Lundby Hembygdsförening har sin verksamhet i Kyrkbyskolan på Prästvägen 11 i Göteborg. Vi träffas här normalt varje tisdag under "terminstid" mellan kl 10 och 12:30. Kom och delta i verksamheten, titta på bilder från Lundby och skolkort från Kyrkbyskolan m.m. Vissa dagar har vi igång bakugnen och bakar lundbykakor.

Föreningen verkar för...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]