2 December – Adventsöppet på sockenmuseet

Kl 12;00 – 15;00, Söndag den 2:a december firar vi första advent på museet. Det kommer hållas en konstutställning i ett av rummen samt ett galleri med bilder från Lövånger genom tiderna.

Då finns möjlighet att köpa dessa fina utskrifter till ett paketpris 4 st för 150 kr. Det kommer även bjudas på glögg och pepparkakor och gemytlig stämning.

Utanför museet kommer det i år igen att hållas en liten julmarknad, så kom gärna förbi och fira första advent med hembygdsföreningen!

25 November – Föreställning på Folkets Hus

Söndag den 25 november kl 15.00
Plats: Folkets Hus i Lövånger
Entré: 120 kr, förköp på Folkets Hus

I samband med föreställningen kommer bibliotekarien Mattias Nilsson, Lövångersbiblioteket att presentera böcker av och med Berta Hansson samt det kommer finnas fika till försäljning. . 

 

Om föreställningen

Här får vi ta del av Berta Hanssons dagboksberättelser, teckningar och målningar från tiden i Fredrika. De framförs av Marianne Folkedotter, som också har gjort urvalet, och inramas av Rickard N Jokelas klangrika musik. 

 

 

Om Berta Hansson

Berta Hansson kom 1935 som nyutexaminerad lärarinna till Fredrika kyrkby i Västerbotten. Där arbetade hon i byns skola fram till andra världskrigets slut. Bertas liv i Fredrika kom att kretsa kring barnen som hon ägnade stor omsorg, och som hon kärleksfullt berättade om i sina dagboksanteckningar och gestaltade i sitt måleri. Ett måleri som efter ett oväntat besök en vinterkväll skulle ta fart och leda till en ny karriär som konstnär.

Om Marianne Folkedotter

Marianne Folkedotter är berättarantikvarien som under de senaste tio åren arbetat med att bevara, stödja och utveckla det muntliga kulturarvet i Västerbotten. Hon är den enda i Sverige med sitt uppdrag och arbetar vid Västerbottens museum.

Om Rickard N Jokela

Basisten Rickard N Jokela är född och uppvuxen i Umeå. Han är utbildad vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg samt vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Dessutom har han gjort studieresor

i bland annat Indien, Japan och Schweiz och utvecklat ett eget förhållande till att improvisera och komponera med solospel i fokus. Rickard släppte sitt debutalbum Salon des Refusés 2017.

 

I samarbete med Folkets Hus, Lövångers Hembygdsföreningen samt

 

Nytt datum för Soldattorpet firar 50 år!

Lördagen den 22 September, kl 11;00!

Kom och fira det nyligen tilltufsade torpets 50-årsdag på sin plats i Lövånger!

”Soldattorpet 50år” inställt

Tyvärr kommer vi inte kunna fira Soldattorpets den 11 Augusti då vårt fina hus har blivit vandaliserat. Eventet är uppskjutet på obestämd tid.

21 Juli – Slåtterdag vid Soldattorpet i Lövånger.

Vi samlas 10:00 vid Soldattorpet.

Sen ska ängen slås på gammalt vis, förhoppningsvis får vi hit häst och slåttermaskin, annars får vi dra fram med traktorn.

Men även med lie och räfsa, sen hängs gräset upp för torkning.

Ni är välkomna att komma och titta och umgås eller hjälpa till för att hålla denna tradition vid liv. Det blir gemytligt för hela familjen.

LÖVÅNGERS HEMBYGDSFÖRENING – ÅRSMÖTE 2018

Då börjar det dra ihop sig för årsmöte igen! Onsdagen den 14 mars kl 19.00 i Storstugan, Lövångers kyrkstad.

Förutom mötesförhandlingar blir det lite information och så bjuder vi på kaffe/te och smörgås.

Varmt välkomna!

Nu finns vi på Facebook!

Nu kan ni följa och gilla Lövånger Hembygdsförening på Facebook för att få nyheter och information om vad som händer i Lövånger!

https://www.facebook.com/lovangerhembygdsforening/

3 December – Adventsutställning: Sockenmuseet

7 September – ”Int oslög”

30 Juli – Dialektpredikan: Lövånger kyrka

 

Söndag den 30:e Juli i Lövånger kyrka.

 
Kyrkkaffe serveras därefter i Församlingshemmet!

 
Varmt Välkomna!

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter