Om oss

Lövångers hembygdsförening arbetar aktivt för att bevara vår fina kyrkstad och soldattorp, sköta om det lokala sockenmuseet och anordna aktiviteter som slåtterdag och byavandringar.

Hembygdsföreningen driver ett museum, inrymd i en Västerbottensgård, belägen strax norr om Lövångers gamla stenkyrka. Mellanvåningen här anknyter till en sekelskiftesmiljö, med rumsindelning som var typisk i...

Läs mer >

Nyheter

Här kommer några bilder från tre av våra sommaraktiviteter. Bo Sundqvist och Jan-Erik Pettersson höll i juli en mycket trevlig guidning i landhöjningens spår. I Sockenmuseets utställning på temat Textilt återbruk ingick bland annat kläder och applikationer av olika slag. På årets slåtterdag vid Soldattorpet slogs allt gräs för hand med lie. 

Välkommen till liens fantastiska värld! I sommar har du möjlighet att delta på en inspirationsdag i lieslåtter och ängsskötsel. Jenny Nilsson, Pantersnigeln Äng & Trädgård, visar och lär ut slåtterteknik, bryning och skärpning med fokus på s.k. knackliar.
Även slipning av slipliar demonstreras. Full utrustning finns att låna på plats,...

Läs mer >

Sockenmuseet har öppet 21/6-30/7, ons-sön kl. 12-15.30. 
Mån och tis samt midsommarafton och midsommardagen stängt.

Utställning på Sockenmuseet. Tema ”Textilt bruk & återbruk”
(se öppettider ovan).
Vernissage med bubbel och tilltugg fredag den 30/6 kl. 15-19.

10 juli: Slåtterkurs vid stallarna i kyrkstan. I samarbete 
med Länsstyrelsen, kl. 9-16. Håll utkik för...

Läs mer >

Årsmöte torsdag den 30 mars klockan 18.00 på Lövångergården. Sedvanliga årsmötesförhandlingar samt föredrag om byggnadsvård med Noak Larsson. Vi bjuder på fika. Välkomna!

Visa fler