Om oss

Lövångers hembygdsförening arbetar aktivt för att bevara vår fina kyrkstad och soldattorp, sköta om det lokala sockenmuseet och anordna aktiviteter som slåtterdag och byavandringar.

Hembygdsföreningen driver ett museum, inrymd i en Västerbottensgård, belägen strax norr om Lövångers gamla stenkyrka. Mellanvåningen här anknyter till en sekelskiftesmiljö, med rumsindelning som var typisk i...

Läs mer >

Nyheter

21 mars kl. 18.00 på Lövångergården.
Årsmötesförhandlingar.
Byggnadsantikvarie Pernilla Lindström håller föredraget "Kyrkstäder och kyrkstadsliv".
Vi bjuder på fika. Välkomna!

Nu har vi flyttat utställningen med Lövångers kyrka till Församlingshemmet, där kan den beskådas till slutet av januari. Hembygdsföreningen finns på plats tis 12/12, ons 13/12, tis 19/12 och ons 20/12, mellan 10 och 12 på fm. Efter jul finns vi där ons 27/12, tor 28/12, ons 3/1 och tor...

Läs mer >

Här kommer några bilder från tre av våra sommaraktiviteter. Bo Sundqvist och Jan-Erik Pettersson höll i juli en mycket trevlig guidning i landhöjningens spår. I Sockenmuseets utställning på temat Textilt återbruk ingick bland annat kläder och applikationer av olika slag. På årets slåtterdag vid Soldattorpet slogs allt gräs för hand med lie. 

Välkommen till liens fantastiska värld! I sommar har du möjlighet att delta på en inspirationsdag i lieslåtter och ängsskötsel. Jenny Nilsson, Pantersnigeln Äng & Trädgård, visar och lär ut slåtterteknik, bryning och skärpning med fokus på s.k. knackliar.
Även slipning av slipliar demonstreras. Full utrustning finns att låna på plats,...

Läs mer >

Visa fler