Om oss

Lövångers hembygdsförening arbetar aktivt för att bevara vår fina kyrkstad och soldattorp, sköta om det lokala sockenmuseet och anordna aktiviteter som slåtterdag och byavandringar.

Hembygdsföreningen driver ett museum, inrymd i en Västerbottensgård, belägen strax norr om Lövångers gamla stenkyrka. Mellanvåningen här anknyter till en sekelskiftesmiljö, med rumsindelning som var typisk i...

Läs mer >

Nyheter

Årsmöte torsdag den 30 mars klockan 18.00 på Lövångergården. Sedvanliga årsmötesförhandlingar samt föredrag om byggnadsvård med Noak Larsson. Vi bjuder på fika. Välkomna!

Stort tack till alla som besökte Sockenmuseet och lämnade generösa bidrag till hembygdsföreningen vid vårt adventsfirande!

På första advent den 27 december håller Sockenmuseet öppet kl. 12-16 i samband med julmarknaden i Lövånger kyrkstad. Vi bjuder på julstämning, glögg och pepparkakor samt utställning med de lokala konstnärerna Martin Johansson, Kerstin Fhärm och Karolyn Öhmark. Varmt välkomna!

Hembygdsföreningens projekt med restaureringar av kyrkstans unika stallar går vidare under hösten. Nu har arbetarna hunnit till att lägga ett nytt lager näver och ny takved.

Visa fler