Om oss

Lövångers hembygdsförening arbetar aktivt för att bevara vår fina kyrkstad och soldattorp, sköta om det lokala sockenmuseet och anordna aktiviteter som slåtterdag och byavandringar.

Hembygdsföreningen driver ett museum, inrymd i en Västerbottensgård, belägen strax norr om Lövångers gamla stenkyrka. Mellanvåningen här anknyter till en sekelskiftesmiljö, med rumsindelning som var typisk i...

Läs mer >

Nyheter

Slåtterdag

På torsdag 5 augusti kl 10.00 kommer traktorn med slåttermaskin till Soldattorpet så känner ni er hågade med lie och räfsa är ni välkomna!

Årsmöte

Lövångers Hembygdsförening inbjuder till årsmöte den 14 augusti klockan 13.00 på Församlingshemmet.

- Årsmötesförhandlingar för både år 2019 och 2020

- Guidning i kyrkstan

- Vi bjuder på fika

Välkommen!

Vernissage och Workshop Elisabeth Biström

Vi i Lövångers hembygdsförening är glada över att välkomna konstnär Elisabeth Biström till Sockenmuseet! Vernissage med workshop, där Elisabeth visar akvarelltekniker och svarar på frågor, äger rum onsdag 14 juli kl. 12.00-15.30. Workshopen kräver ingen vana, den är gratis och du behöver inte anmäla dig. Utställningen pågår t.o.m. 29 juli...

Läs mer >

Byavandring

Vi besöker Udden, Kallviken och Gammelbyn. Samling klockan 12.45 på torget i Lövånger för gemensam avfärd. Första anhalt Udden i Gammelbyn, där vi guidas av Anders Normark. I Kallviken berättar Per Anders Öhmark om "Kallviken förr" och Jörgen Sehlin om "Kallviken nu". Ta med eget fika. Varmt välkomna! 

Visa fler

Kontakta oss

 Besöksadress; Kungsvägen 31. Postadress; c/o Göran Ceder, Gärde 59, 932 93 Lövånger
[email protected]