Om oss

Lövångers hembygdsförening arbetar aktivt för att bevara vår fina kyrkstad och soldattorp, sköta om det lokala sockenmuseet och anordna aktiviteter som slåtterdag och byavandringar.

Hembygdsföreningen driver ett museum, inrymd i en Västerbottensgård, belägen strax norr om Lövångers gamla stenkyrka. Mellanvåningen här anknyter till en sekelskiftesmiljö, med rumsindelning som var typisk i...

Läs mer >

Nyheter

På första advent den 27 december håller Sockenmuseet öppet kl. 12-16 i samband med julmarknaden i Lövånger kyrkstad. Vi bjuder på julstämning, glögg och pepparkakor samt utställning med de lokala konstnärerna Martin Johansson, Kerstin Fhärm och Karolyn Öhmark. Varmt välkomna!

Hembygdsföreningens projekt med restaureringar av kyrkstans unika stallar går vidare under hösten. Nu har arbetarna hunnit till att lägga ett nytt lager näver och ny takved.

Teater på Folkets hus!
Sön 11/9 kl. 14-16 inkl. paus.
200 kr för vuxen, 100 kr upp till 18 år.
Förboka gärna på 070-233 39 17, betalning på plats. 
Fikaförsäljning i pausen.

Om föreställningen:
Berättelsen om Rönnog. Om lyckan att vara förälskad och olyckan att vara född till kvinna. Om strävan...

Läs mer >


Sommaren är här!

Sockenmuseet håller öppet 22/6-30/7, ons-sön kl. 12-15.30. Mån-tis och 24/6-25/6 stängt. Sista öppetdagen är lördag den 30/7.

Hembygdsföreningens sommararrangemang:

18 juni: Soldattorpet öppet för visning under invigningen av Gärdefjärdens naturbetesmarker kl. 11. Soldat Blom och Hulda Blom kommer att närvara.

Fotoutställning Ida Andersson, Sockenmuseet (se öppettider ovan).

3 juli: Guidad busstur...

Läs mer >

Visa fler