Aktiviteter 2009

Årsmöte torsdag 26 februari 2009
Martin Lönnebo inledde ett välbesökt årsmöte inför 10-årsjubileumet. Han sa så vackert att vi alla är barn av jorden under den stjärnbeströdda himlen. Vi som lever nu är en del av det hela och har ett eget ansvar för jordens överlevnad. Makt föder ansvar. Ansvar fodrar mognad. Martin Lönnebo uttryckte ett visst tvivel att människan kan ta hänsyn till kommande generationer och inte bara sig själv. Han avslutade med att vi aldrig får ge upp hoppet.

 

Fd biskop Lönnebo avtackas av Ulla-Britt Forsgren. ________Foto: Birgitta Nihlzon

Text: Gunilla Wetterling

Vår på Fröberget lördag 18 april 2009

Vår på fröberget gick i fagningens tecken, vi blev 18 medlemmar som räfsade, räfsade och räfsade igen. Lövhögen blev meterhög, nu var vi bara oroliga att vinden skulle blåsa tillbaka löven. Dagen började annars med kaffe och hembakad kaka, efter några timmars arbete stod den traditionella nässelsoppan på bordet och alla var välkomna att smaka. Efter soppan återstod ännu en del arbete innan dagen kändes avslutad.

 

Bild och text: Janne Moberg

Gökotta i Tinnerö Eklandskap söndag 10 maj 2009

Idag var jag på gökotta i Tinnerö, vi var ca. 40 personer. Ulla-Britt hälsade alla deltagande välkomna till morgonens gökotta Delar av Berga kyrkokör sjöng vackra vårsånger under ledning av Torsten Ruthberg. Ella Ledin läste passande vårdikter ocn Janne Moberg kåserade om gökens egenartade levnadsvanor. Regnet kom vi fick nyttja Tinnerös rundloge för att få en torr kaffepaus, mer körsång och dikt, sedan började logens hyresgäst kattugglan bli lite orolig. Vi avslutade gökottan med att åka till ”Dämmet” för att se på Rosenkällasjöns fågelliv.

 

Bild och text: Janne Moberg

Försommarslåtter på Fröberget torsdagen den 11 juni 2009

Det blev en regnfri kväll med vackert väder, bra lieväder men kanske lite tungt att räfsa för att gräset var vått. 20 personer kom för att delta i den traditionella slåttern. Vi började med kaffe och hembakat bröd. Sedan var det jobb som gällde ett par timmar, sen blev det korvgrillning. Efter var det bara lite putsning för vi hann jobba mycket effektivt under kvällen.

 

Bild och text: Janne Moberg

 

Slåtterkväll på Fröberget torsdagen den 6 augusti 2009

Det var traditionell slåtter på ängen vid torpet, 32 personer medverkade under kvällen, i den summan är också Kärna folkdansgäng inräknade. Vi startade upp med en kopp kaffe och kaka och en titt på en livs levande läderbagge som har infångats vid inventering av feromonfällor i Tinnerö eklandskap under sommaren. Efter att blomsterängen slagits med lie och allt räfsats upp, är det dags för sill och potatis. Smakar alltid förträffligt gott! Sedan var det dags för Kärna dansgäng att i en nylövad loge ha folkdans uppvisning. Alla var nöjda med kvällen, mycket blev gjort och vädret var det allra bästa.

 

Läderbagge

 

 

 

 

Bild och text: Janne Moberg

 

 

Hitta aktivitet
  • Adventsfika på Fröberget
    Visa aktivitet

    Vi firar traditionsenligt advent med fika och trevlig samvaro på Fröberget. Föreningen bjuder på glögg, kaffe, pepparkaka och lussekatt kanske också något extra

    1 december 2018

Se alla aktiviteter