Aktiviteter

Du är året om välkommen att gå ut och upptäcka det fantastiska området som inte ligger långt från centrum. Far gärna ut och ströva i markerna på egen hand! Du behöver inte kunna namnet på en enda växt, inte se fornlämning i en enda sten. Bara njut av skönheten och stillheten!

Medlemmar i Föreningen Linköpings Ekopark har renoverat torpet Fröberget (som ägs av Linköpings kommun) och föreningen får nu disponera detsamma . I gengäld ansvarar föreningen för skötsel av torpet med tillhörande tomt. Tomten sköts genom årligen återkommande aktiviteter som fagning, försommarslåtter och slåtter. I samband med detta ges också möjlighet att snickra fågelholkar mm. Föreningsmedlemmar erbjuds att disponera trädgårdsland för odling.

Andreas SahlmanFotograf: Andreas Sahlman

Det anordnas också andra aktiviteter  där alla är välkomna. Läs mer under ”hitta aktivitet” till höger.

Vidare är det också möjligt att anlita en egen guide (vägvisare) som följer med runt i området och berättar om de fornlämningar och den natur som man kan se. För mer information och bokning av aktivitet, kontakta Ulla-Britt Forsgren (013-15 00 91, 0702-92 52 69 eller [email protected]).

Adoption av fornlämningar i Tinnerö-området började hösten 2006. Som adoptant ansvarar en eller flera personer för att vårda ett fornminne med varsam hand några gånger om året. För närvarande så pågår en nystart av denna verksamhet och nya adoptanter sökes. Kontakta någon i styrelsen om du är intresserad.

Uno JohanssonFotograf: Uno Johansson

Adoption av fornlämningar

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter