Nyheter

Lindesberg har fått en kyrkogårdsguide

För första gången har det gjorts en guide till Lindesbergs fyra kyrkogårdar. Bakom detta arbete finns redaktören och lokalhistorikern Göran Karlsson. Kyrkogårdsguiden, ”Tidlösa mötesplatser”, ger förslag på rundvandringar där man på egen hand kan upptäcka intressanta gravvårdar. Boken kostar 120 kronor och säljs av Blombergska bokhandeln och av Lindesbergs Hembygdsförening.

Läs mer >

Spännande om stadens byggmästare

Vilka var det som återskapade Lindesberg efter den stora stadsbranden 1869?
Den frågan besvarade hembygdsforskaren Cicki Eriksson i ett föredrag på onsdagskvällen den 13 november. Ett 50-tal åhörare fick följa med på en spännande resa genom Lindesberg med nedslag vid såväl välbekanta som numera försvunna...

Läs mer >

Intressant om bergmansgårdar

Den programserie om bergmansgårdar som Lindesbergs Hembygdsförening och Hembygdsföreningen Noraskog genomfört 2019 avslutades den 23 oktober med ett intressant företag i Nora bibliotek. Där berättade Charlott Torgén, byggnadsantikvarie och hembygdskonsulent vid Länsmuseet i Örebro, för ett 40-tal åhörare om vad som är specifikt för en bergsmansgård.

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Lindesbergs Hembygdsförening har till syfte att öka kunskapen om Lindesbergs-bygden och dess traditioner. I vår lokal i Blombergska gården (Kungsgatan 48) bygger vi en modell av Lindesberg som staden såg ut på 1920-talet. Föreningen driver också sedan flera år tillbaka ett skolmuseum i Munkhyttan.

Läs mer >

Visa fler aktiviteter