Nyheter

Vi avslutar nu ett mycket aktivt och innehållsrikt verksamhetsår för Lindesbergs Hembygdsförening. Styrelsen önskar alla medlemmar ett Gott Nytt År och inbjuder samtidigt till vårt årsmöte söndagen den 29 januari klockan 16 i Kristinakyrkan. Utöver årsmötesförhandlingar och kaffeservering kommer författaren Pelle Råssjö att berätta om "Bovar och bedragare i Bergslagen".
Medlemmarna i Lindesbergs Hembygdsförening välkomnas till årsmöte söndagen den 29 januari klockan 16. Vi håller som vanligt årsmötet i Kristinakyrkans trevliga församlingssal. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar blir det information om föreningens verksamhet och kaffeservering. Dessutom medverkar journalisten och författaren Pelle Råssjö med ett föredrag om sin nya bok "Bovar och...

Läs mer >

Lindesbergs Hembygdsförenings nya årsbok är nu klar. Den är, liksom tidigare gratis för medlemmarna, och kan hämtas från föreningslokalen i Blombergska gården (Kungsgatan 48) i Lindesberg. Vi har öppet alla helgfria lördagar klockan 11-14. Årsboken finns även att hämta vid årsmötet den 29 januari i Kristinakyrkan.
 
Det går dessutom...

Läs mer >

Visa fler

Om oss

Lindesbergs Hembygdsförening har till syfte att öka kunskapen om Lindesbergs-bygden och dess traditioner. I vår lokal i Blombergska gården (Kungsgatan 48) bygger vi en modell av Lindesberg som staden såg ut på 1920-talet. Föreningen driver också sedan flera år tillbaka ett skolmuseum i Munkhyttan.

Munkhyttans skola

Läs mer >

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Årsmöte

29 januari 2023 16:00 - 29 januari 2023 18:00

Årsmöte med Lindesbergs Hembygdsförening. Information om föreningens kommande aktiviteter. Föredrag av journalisten och författaren Pelle Råssjö.

Läs mer >

Vad finns under marken?

16 februari 2023 19:00 - 16 februari 2023 21:00

Vad finns under marken i Lindesberg? Arkeologen Johnny Rönngren berättar om de utgrävningar som gjorts i staden.

Läs mer >

Vinterspår

4 mars 2023 10:00 - 4 mars 2023 16:00

Hembygdsföreningen deltar i kulturevenemanget Vinterspår. Visning av stadsminiatyren och Lindesbergs-tapeten. Öppet även söndag 5 mars.

Läs mer >

VISA MER

VÅRA BESÖKSMÅL

Miniatyrutställning visar Lindesberg på 1920-talet

2022-01-01 till 2023-12-31 Öppet helgfria lördagar klockan 11-14.

I föreningslokalen på Kungsgatan 48 (Blombergska gården) bygger Lindesbergs Hembygdsförening en miniatyr i skala 1:220 över Lindesberg som staden såg ut på 1920-talet. Miniatyrstaden innehåller vid det här laget drygt 400 byggnader av olika slag samt gator, trädgårdar, klappbryggor och ekor vid Lindesjöns strand och mycket annat. 
 

Läs mer >

Stadsvandra i Lindesberg

Alltid tillgängligt.

Historiska Lindesberg är en app som låter dig vandra runt i Lindesbergs centrum till nio intressanta platser som presenteras med text, ljud och bild. Du får även ta del av berättelser om viktiga personer och händelser i stadens historia samt följa med på en flygtur över en miniatyrutställning som...

Läs mer >

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]