Öppet möte om valborgsfirande på Lilla Sickla gärde

Eldvakter behövs till valborgselden!

Valborgselden vid Lilla Sickla har blivit en omtyckt tradition för de som vill ha ett valborgsfirande i mindre skala och på en naturskön plats. Flera av de som tidigare år hjälpt till med arrangemanget har flyttat från området så nu behöver vi nya personer som kan hjälpa till. Vi vill gärna fortsätta med traditionen men behöver din hjälp!

Är du intresserad av att hjälpa till så kom på detta möte eller anmäl ditt intresse till Erik Stigell(stigell.erik @gmail.com).

Det vi behöver hjälp med är korta inhopp som inte kräver erfarenhet eller planering:

  • Vi behöver hjälp av ett antal eldvakter som håller ett vakande öga på gnistor och flagor som kan komma från elden under den första timmen. Du har en hink vatten som beredskap. (brinner det på riktigt ringer vi brandkåren)
  • Vi behöver också någon som kan förbereda tändningsceremonin. Vi brukar låta barn tända elden med förberedda facklor. För att förbereda den delen behöver vi hjälp av en eller två personer. Du behöver förbereda ett antal facklor med linolja och trasor och lägga in lite tidningspapper i bålet så barnen ser att det flammar upp.
  • Elden ska också släckas framåt natten (midnatt). Vi behöver förstärkning av en eller flera personer som kan tänka sig att stanna kvar vid elden eller ansluta senare. Det brukar vara en fin gemenskap vid elden när flertalet valborgsfirare gått hem.
  • Vill man hjälpa till men inget av ovanstående känns lockande kan man dela ut sångtexter eller information om föreningen till de församlade. Vi behöver t.ex. samla ihop pengar för att täcka avgiften för polistillståndet ca 600kr.

Välkommen på detta möte och hjälp till med planeringen av valborgsfirandet. Samling Lyckebyvägen 17 i Björkhagen ingång från gaveln kl 19.30.

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter