Nyheter

Tomtevandring till Fridas stuga

Lördagen den 27 november kl 14.00-16.00 kommer tomten att sitta i Fridas stuga och ta emot önskelistor från alla barn. Fridas stuga ligger i Bergstena med infart strax söder om Bergstena missionskyrka. Antingen går man från Missionskyrkan eller så finns möjlighet att köra eller samåka nästan fram till stugan. Personal kommer att finnas...

Läs mer >

40-ÅRS JUBILEUM

Fredagen den 19 november 1981 inbjöd Sven Lennermo intresserade till ett möte i Lena församlingshem för att bilda en hembygdsförening. Gehöret var stort och Lena-Bergstena hembygdsförening bildades.

Ni är alltså Välkomna till Lena församlingshem fredagen den 19 november 2021 kl 18.00 för att få fira detta 40års-jubileum. Naturfotografen Mats Andersson från Sollebrunn  kommer att medverka och det...

Läs mer >

Vandringar under hösten

När:  Alla måndagar med start den 30 augusti och så länge vädret medger.
Tid:  Kl 9.30 - ca 11.30

Var: Varierande områden som bestäms från gång till gång. Första gången samling i Hembygdsparken. 
Upplysningar om plats därefter: Göran Litzell 070-2530197.

Medtag kaffe.

Välkomna!

BRAND I HEMBYGDSPARKEN

Natten till lördag har brand utbrutit i Hembygdsparken. Kolarkojan och  serveringsbyggnaden är uppbrunna och platsen är avspärrad tills polisen gjort en undersökning av brandorsak.

Tack och lov står soldattorpet kvar men något våffelcafé kan det ej bli söndag den 18/7. Vi återkommer med besked om söndagen den 25/7.

 

ÅRSMÖTE

Vi hälsar alla medlemmar och övriga intresserade välkomna till årsmöte söndagen den 11/7 kl 15.00 i Hembygdsparken. Efter årsmötesförhandlingar bjuds alla på kaffe med våffla. Eftersom vi sitter utomhus är det inställt vid regn. 
Varmt välkomna!

PS. Läs om ytterligare program under "Program 2021".

Visa fler

Om oss

Lena-Bergstena hembygdsförening bildades 1981 för att värna om och vårda hembygdens miljö och dess kulturarv och föra detta vidare till kommande generationer. Föreningen vill nå detta syfte bl a genom att organisera torpvandringar, studiecirklar, föredrag och annat som kan öka kunskapen om bygden, dess natur och historia.

Hembygdsparken vid Lena hed...

Läs mer >

Aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]