Om oss

Välkommen till Föreningen Lästringebygden!

Denna sida kommer att hållas relativt uppdaterad, föreningens egen hemsida www.lastringebygden.se uppdateras aktivt med det senaste.
Vi finns även på facebook, gruppen heter ”Lästringe”.

Föreningen Lästringebygden är belägen i Lästringe, där vi har tillgång till en stor lokal som rymmer ca 70 personer. Lokalen är nyrenoverad och har idag ett toppmodernt kök med all tänkbar utrustning. Lokalen har en stor salong med scen och bar. Lokalen är handikappanpassad (ingång och handikapptoalett). Intill föreningens hus, den så kallade ”Lådan” ligger en åttakantig dansbana.

Angelica Klavbäck

Fotograf: Angelica Klavbäck

Föreningen anordnar traditionellt Midsommarfirande, Valborg, Trivselkvällar med live band, Kräftskivor och mycket mer. Vi har dessutom våra studiecirklar med Stickcafégruppen och Yoga/Rytmik. Under sommaren har vi även en Boule grupp. Vi försöker hela tiden komma på nya aktiviteter och föreningen tar gärna emot förslag.

Föreningen Lästringebygden grundades den 9 april 2005. Föreningen tog över Folkets hus ”Lådan” efter att dess tidigare ägare Byggnadsföreningen Folkets hus i Lästringe överlät Folkets hus genom gåvobrev till hembygdsföreningen i samband med att byggnadsföreningen upplöstes genom likvidation den 21 januari 2006.

Kontakta oss

 Sofieborgsvägen 10 611 99 TYSTBERGA