Om oss

Välkommen till Kyrkefalla Hembygdsförening. Vi verkar för att levandegöra historien och dokumentera nutiden i Tibro med omnejd. Allt för att vi alla bättre skall förstå sammanhangen omkring oss.

Du finner här mer information om föreningen och om de evenemang vi årligen arrangerar. De flesta av våra aktiviteter hålls på hembygdsgården i...

Läs mer >

Nyheter

Tibro kommuns kulturstipendium 2022

I samband med Nationaldagsfirandet i Balteryd delade Tibro kommun ut sitt årliga kulturstipendium om 10000 kronor. Det tilldelades Kyrkefalla Hembygdsförening med följande motivering: "Kyrkefalla hembygdsförening bidrar starkt till att bevara och levandegöra Tibros kulturhistoria. Engagemanget hos föreningens medlemmar syns i en mängd olika aktiviteter på Balteryds hembygdsgård samt den stora...

Läs mer >

Kyrkefalla Hembygdsförening

Vid årsmötet den 31 mars 2019 beslöts genom en stadgeändring att anta föreningens nya namn: Kyrkefalla Hembygdsförening. Det nya namnet kommer att införas efter hand.  Det gamla längre namnet lever vidare i tidigare dokumentation.

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Halvårsmöte

October 14, 2022, 6:00 PM - October 14, 2022, 9:00 PM

Ett ordinarie halvårsmöte med aktuella rapporter och förhandlingar. Ulf Pettersson kommer att berätta om och visa bilder från Göte Anderssons fotograferande. En man som jämt hade kameran på magen som det brukar heta. Det kommer att serveras en supé varför föranmälan krävs.

Läs mer >

Historiska kartor

October 20, 2022, 7:00 PM - October 20, 2022, 9:00 PM

Ett föredrag om historiska kartor över Kyrkefalla socken av Robin Eriksson. Passar för både släktforskare och kartälskare i allmänhet. Det blir kaffeservering efteråt.

Läs mer >

Berättarkväll med stadsarkitekt Leif Ahnland

October 27, 2022, 6:30 PM - October 27, 2022, 9:00 PM

Möten mellan nytt och gammalt, om byggnader och miljöer i allmänhet och de från Tibro i synnerhet. Ett arrangemang av paraplyorganisationen Tibro längs åna.

Läs mer >

VISA MER

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]