Om oss

Välkommen till Kyrkefalla Hembygdsförening. Vi verkar för att levandegöra historien och dokumentera nutiden i Tibro med omnejd. Allt för att vi alla bättre skall förstå sammanhangen omkring oss.

Du finner här mer information om föreningen och om de evenemang vi årligen arrangerar. De flesta av våra aktiviteter hålls på hembygdsgården i...

Läs mer >

Nyheter


2023 års Hembygdsbok utgiven av Ransberg och Kyrkefalla hembygdsföreningar finns nu tillgänglig. Den säljs hos Elanders bokhandel i Tibro. Det går även att köpa boken på Tibro museum då detta är öppet. Den säljs som brukligt också vid "Det stora julbaket" i Balteryd. Om någon intresserad av boken bor långt ifrån Kyrkefalla så går...

Läs mer >

Hembygdsboken 2023

I samband med Nationaldagsfirandet i Balteryd delade Tibro kommun ut sitt årliga kulturstipendium om 10000 kronor. Det tilldelades Kyrkefalla Hembygdsförening med följande motivering: "Kyrkefalla hembygdsförening bidrar starkt till att bevara och levandegöra Tibros kulturhistoria. Engagemanget hos föreningens medlemmar syns i en mängd olika aktiviteter på Balteryds hembygdsgård samt den stora...

Läs mer >

Vid årsmötet den 31 mars 2019 beslöts genom en stadgeändring att anta föreningens nya namn: Kyrkefalla Hembygdsförening. Det nya namnet kommer att införas efter hand.  Det gamla längre namnet lever vidare i tidigare dokumentation.

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Nationaldagsfirande i Balteryd

6 juni 2024 15:00 - 6 juni 2024 18:00

Traditionellt nationaldagsfirande i Balteryd med högtidstal och utdelande av Tibro kommuns kulturstipendium för 2024. Vi välkomnar även nyblivna svenska medborgare. Det bjuds på kaffe med kakor och det blir musikunderhållning. Ett samarrangemang mellan Tibro kommun och Kyrkefalla hembygdsförening.

Läs mer >

Midsommar i Balteryd

21 juni 2024 13:30 - 21 juni 2024 17:00

Kyrkefalla Ransbergs folkdanslag anordnar det traditionella midsommarfirandet på Balteryds hembygdsgård. Det blir resning av midsommarstången och dans  runt densamma. Vidare servering, chokladhjul, tipspromenad och musikunderhållning  med mera.

Läs mer >

Gammelbilsträff i Balteryd

27 juni 2024 18:00 - 27 juni 2024 21:00

Tibro Motorhistoriska förening bjuder in till en bilträff för alla som vill vissa upp  sin "pärla" eller bara komma och titta på andras ögonstenar. Det finns servering med kaffe, smörgås och grillad korv med tillbehör.

Läs mer >

VISA MER

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]