Om oss

Välkomna till Kvidinge sockens Hembygdsförening. Föreningen ansvarar för två museer, Gyllenbielkeska hospitalet vid kyrkan och ett Landsbygdsmuseum i det förra Prästlöneboställets lokaler.  Vi äger Kvidinge Hembygdshall, där arkiv och ”Torsdagskvällarna” har sin hemvist.

Föreningen bildades den 23 mars 1952 och den första uppgiften för den nya föreningen var att ta hand...

Läs mer >

Nyheter

Museet GYLLENBIELKESKA HOSPITALET vid Kvidinge kyrka har öppet på söndagar kl 13-16 med start den 16 juni till och med den 25 augusti.

För övrigt är det sommaruppehåll för Torsdagskvällarna. Höstens program börjar den 12 september och nytt program presenteras i augusti.  Även cirkeln "Bygdens gamla fotografier" har sommaruppehåll.

GLAD SOMMAR!  VI SES TILL HÖSTEN IGEN. Håll...

Läs mer >

När höstterminen 2024 startar kommer du, som betalande medlem i Hembygdsföreningen, gratis få möjlighet att låna hem våra pärmar med gamla foton som finns i Hembygdshallen.  Det finns över 50 pärmar med bilder från Kvidinge och alla byarna runtomkring, skolfoton och mycket, mycket mer.

Lånetid: Max 14 dagar och endast en...

Läs mer >

Efter pandemin har betalande medlemmar i Kvidinge Hembygdsförening minskat till hälften, så det hade betytt mycket för oss om du vill bidraga med 150:-/år och bli medlem. Allt arbete inom Hembygdsföreningen är ideellt och inga löner utgår. Däremot har vi omkostnader för bl a underhåll av byggnader och föremål, samt...

Läs mer >

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]