Om oss

Föreningen Kunskapsturism Kafjärden är en förening som har två inriktningar. En utställning om Axel Oxenstierna i Jäders gamla kyrkstallar. Invigdes den 16 juni 2019. Ett Idécentrum i Jäders församlingshem. En presentation av det som finns i bygden som varor och tjänster som t ex mat och boende. Projekten har skapats genom ekonomisk stöd från Leader Sörmland, Länsstyrelsen Södermanland, Eskilstuna kommun, Jordbruksverket genom Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Sparbanksstiftelsen Rekarne, Mälardalens Högskola och Barbro Osher Pro Suecia Foundation.

Läs mer >

Nyheter

Gunnar Wetterberg

Välkomna att lyssna till Gunnar Wetterberg, historiker och författare till biografin om Axel Oxenstierna - makten och klokskapen. Han gästar Jäders kyrka sönd 13 oktober kl . 15.00 och berättar om "Alla tiders Axel" - Sveriges störste statsbyggare.

Endast förköp, 100 kronor/person. Beställ biljetter via e-post till: [email protected], eller [email protected]

Arrangeras i samarbete...

Läs mer >

Johan Gabriel Oxenstierna

Johan Gabriel Oxenstierna var en av 1700-talets ledande kulturpersoner och efterlämnade bl a dikterna "Skördarne" och "Dagens stunder".

Under kulturarvsdagen den 8 september inbjuder föreningen till en föreläsning om Axel Oxenstiernas sentida släkting.

Föreläsningen hålls av fil.dr. Tyrgils Saxlund

Tid: 8 september kl 15.00

Plats: Jäders Församlingshem

Välkomna!

...

Läs mer >

Axel Oxenstierna utställningen

Utställningen om Axel Oxenstierna och Sverige under stormaktstiden i kyrkstallarna vid Jäders kyrka är öppen torsd och söndag kl 11.00--15.00 t o m den 15 september. Fritt inträde!

Utställningen är på drygt 300 kvm fördelat på olika temarum samt en tidslinje i den...

Läs mer >

Visa fler nyheter