Om oss

Hembygdsföreningen är en ideell förening som bildades 1960. Den har till uppgift att väcka, stärka och fördjupa kärleken till och kunskapen om hembygden i forntid och nutid. Mer om oss och vår verksamhet hittas i de svarta strecken vid meny till vänster.

Historia

HISTORIK ÖVER KUMLA HEMBYGDSFÖRENING...

Läs mer >

Nyheter

Årsmöte 2020

Kumla Hembygdsförening höll sitt årsmöte på söndagseftermiddagen, 28 juni, under eken vid hembygdsgården. Ett försenat årsmöte i Corona-epidemins följder. Ett 20-tal medlemmar hade infunnit sig. Sittplatserna var utplacerade med gott avstånd och var och en hade sitt eget fika med sig.
Mötesförhandlingarna avklarades smidigt under ledning av Sven-Olof Elison. Samtliga...

Läs mer >

 
 
Årsmötet den 15 mars inställt.
Styrelsen har tagit beslut om att skjuta fram årsmötet en tid.
 
Anledningen är den rådande coronasituationen. Många av våra medlemmar är äldre och de tillhör riskgruppen, styrelsen följer de rekomendationer som Sveriges hembygdsförbund har delgivit oss idag.
 
Ny dag för årsmötet...

Läs mer >

Adventskalender 4:e advent 2019

Vi medverkade i adventskalendern som Ransta Nästa Bygdegårdsförening arrangerar varje år. Vi var lite tveksamma om det skulle gå bra. Vi hade fel i den undringen.
Besökarna bjöds på glögg vid ankomsten och vi berättade om vår hembygdsgård och dess historia. ( se våra byggnader, parstugan) 
I storstugan satt Jutta...

Läs mer >

Visa fler

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]