Välkommen till Kumla hembygdsförening

Hembygdsgården ligger vackert på en grusås. På gårdsplanen står en ca 400 år gammal ek. De flesta av husen är ditflyttade från socknens alla hörn.
Hembygdsföreningen är en ideell förening som bildades 1960.
Den har till uppgift att väcka, stärka och fördjupa kärleken till
och kunskapen om hembygden i forntid och nutid.
Mer om oss och vår verksamhet hittar du i menyn till vänster.

Folkskolan 175 år

Lördagen 12 november inbjöd Kumla Hembygdsförening till en uppskattad utställning med anledning av att det är 175 år sedan folkskolestadgan kom. I Kumla fanns då redan skolundervisning vilket man kunde läsa om på en skärmutställning. Utställningen ringdes in kl.13.00 med en gammal skolklocka av ordförande Kerstin Forsgren.
Läs mer

Hembygdsfest vid Kumla hembygdsgård

Ett sjuttiotal personer hade nappat på inbjudan till Kumla Hembygdsförenings ”öppet hus”- dag. Samtliga byggnader var öppna för besökarna. En del gamla jordbruksredskap fanns även utomhus att titta på.
Läs mer

Nationaldagsfirande vid Kumla hembygdsgård

Ett 70-tal personer hade slutit upp vid Kumla hembygdsgård för att delta vid firandet av nationaldagen.
Läs mer

Skoldag vid Kumla hembygdsgård

Sven-Erik GrahnFotograf: Sven-Erik Grahn

Vid grillen

Här i veckan hade årskurs 4 och 5 vid Ransta skola sin skoldag vid Kumla hembygdsgård. Kumla Hembygdsförenings ordförande Kerstin Forsgren hälsade besökarna välkomna och därefter fick alla elever en namnskylt med namn som var mer vanliga i början på seklet.
Läs mer

Styrelsen omvald på årsmötet

Årsmöte hölls den 8 mars i Kumla församlingshus. Ett 30-tal medlemmar hade kommit för att deltaga i årsmötet. Före förhandlingarna tittades på fotomontage på det gångna årets verksamhet.
Läs mer

Årsmöte

Välkomna till årsmöte den 8 mars kl. 19.00
Program: Årsmötesförhandlingar, musikunderhållning och kaffe med hembakt bröd.

Kärvtillverkning på 60-talet

Det var en stor skara intresserade som Kumla Hembygdsförenings ordf. Kerstin Forsgren kunde välkomna till Byagården i Ranstaby. Ett 70-tal personer hade mött upp för att höra Jan-Olof Reimerson berätta om sina föräldrars företag med julkärvtillverkning, som bedrevs 1963 – 1973.
Läs mer

Trivselkväll vid hembygdsgården

När vi ordnar trivselkväll vid vår hembygdsgård så blir det en vacker kväll. Moln och regn viker sig och låter solen titta fram. Läs mer.

Skolelever på besök vid Kumla hembygdsgård

Torsdag 19 maj var det dags för elever från Ransta skola att besöka vår hembygdsgård. Ordförande Kerstin Forsgren hälsade eleverna med personal välkomna. Läs mer

Skylten redan på plats


Trafikverket har nu satt upp den vägskylt som föreningen arbetat för och fått ett bidrag till från Västmanlands hembygdsförbund och fornminnesförening. Ett tack till Svenska kyrkan i Kumla-Tärna-Kila för att vi fick tillåtelse att sätta upp skylten på er mark.

Hitta aktivitet

Inga aktiviteter