Välkomna till Kullens Hembygdsförening!

Välkomna till oss i Kullabygden!

Är du intresserad av vår hembygd och vill lära dig mer om Kullabygden och dess kulturarv? Gå med i Kullens Hembygdsförening!

Vi arbetar ideellt för att öka kunskapen och intresset för bygden genom att bevara, underhålla, visa upp och dokumentera kultur- och naturvärden. Både gamla och nya.

Föreningen ansvarar för ett antal kulturarv. Varje sådant sköts av en kommitté. Du är varmt välkommen att vara med i en sådan för att göra en praktisk insats och uppleva god arbetsgemenskap. Hör av dig till ordförande eller någon styrelsemedlem!

Medlemskap för år 2019 kostar 250 kr. Medlemskapet inkluderar årsboken Kullabygd som annars kostar 150 kr. Familjemedlem betalar 50 kr.

Klicka här för att komma vidare till registreringssidan!

Hoppas vi ses!

 

 

 

 

Adventsrunda!

På söndag är det 1:a advent, och därmed också julskyltning i hela Höganäs kommun!
Kullens hembygdsförening deltar med en liten tipsrunda med jultema.
Rundan tilldrar sig på biblioteket i Höganäs, och är speciellt utformad för att hela familjen ska kunna gå den tillsammans och hjälpas åt att lösa frågorna.

Bosse Bio har skänkt biobiljetter till priser, och dessa lottas ut (2 st per vinst) till de 10 först dragna rätta lösningarna.

Rundan kan påbörjas klockan 14.00 och sista inlämningstid är 17.00.

VÄLKOMNA!

Hvar 14:e dag i Kullabygden!

Hösten har kommit, och med den vår uppskattade föreläsningsserie ”Hvar 14:e dag”.

Först ut var Christer Paulsson och Christer Elfversson i Mölle, som på en uppskattad och välbesökt föreläsning på Pensionat Strandgården i Mölle berättade om turismen och om kända och okända Mölle-profiler under rubriken ”Skimmer över Mölle”.

Nästa föredrag är på måndag 29/10 i småskolan i Fjälastorp, där Torbjörn Gerward ska berätta om sin skoltid under rubriken ”Till skolan gick jag så glad i hågen”, och där det också kommer att visas filmen om Fjälastorps småskola.

Tredje och sista föredraget inträffar måndagen den 12/11 i Cirkusmuseet i Ingelsträde, där Max Carling ska berätta om lindansare, cirkusmänniskor och andra original som utgått från det gamla Höganäs. Här är rubriken ”Full cirkus i Höganäs”.

Alla föreläsningarna börjar kl 19.00 och kostar i inträde för medlemmar i Kullens hembygdsförening 50:-. För icke-medlemmar kostar det 100:-, men möjlighet finns att lösa medlemskort på plats. Biljetter beställs på: [email protected]

Varmt välkomna!

 

Sommar!

Nu är sommaren i full gång och alla hus och möllor har roliga, spännande och intressanta aktiviteter.

Ni hittar programmet här på hemsidan till höger och på Facebook.

Hoppas vi ses!

Fredrika Ramsay Nelson, ordförande

Nu finns vi på Facebook

Följ oss på Facebook,
https://www.facebook.com/KullensHembygdsforening/

 

Hitta aktivitet

Se alla aktiviteter