Om oss

Kronobergs Arkeologiska förening samlar arkeologiintresserade i hela Kronobergs län.

Kronobergs arkeologiska förening (KAF) är en ideell förening som enligt stadgarna vill studera och dokumentera vår förhistoria med särskild inriktning på sten- brons- och järnålder. Vilket dock inte hindrar att vi också intresserar oss för medeltid.

Genom exkursioner, föreläsningar, utställningar och studiecirklar vill...

Läs mer >

Nyheter

Festlighet i V:a Vång i Blekinge!

Nu är de 3 veckornas grävning i V:a Vång genomförda. Möjligen arbetarBlekinge Fornminnesförening även denna vecka, då arbetet/fynden intevill ta slut.En festlighet tilldrog sig på slutet av första veckan fredagen den 20augusti då vår grävledare arkeolog Mikael Henriksson uppvaktadesgemensamt av KAF och Blekinge Fornminnesförening på sin förestående50-årsdag den 21 augusti!

Visa fler

Aktiviteter

VÅRA ARRANGEMANG

Kungsstigen mellan Jät och Ingelstad

November 14, 2021, 10:00 AM - November 14, 2021, 2:00 PM


Denna gång ska vi bekanta oss med den forna Kungsstigen - en förbindelse mellan de två viktiga platserna Jät och Ingelstad. Denna en gång stensatta väg kan till vissa delar återfinnas och vi ska promenera och utforska tre delar. Vi åker med egna bilar till en samling kl 10...

Läs mer >

KAF:s Julfest i Ingelstad

December 8, 2021, 5:30 PM - December 8, 2021, 9:00 PM


Onsdagen den 8 december ska vi ha julfest. Då återvänder vi till Näckrosen i Ingelstad. Vi inleder dock med en glöggsamling vid Inglinge hög kl 17.30, där vi samlas vid parkeringsplatsen och med hjälp av lysande facklor tågar upp till Hög-området.
Klockan 18.30 är vi på plats i Näckrosen...

Läs mer >