Snart dags för höstaktiviteter med Kils Hembygdsförening

Onsdagen den 22 augusti, kl 18.00 blir det grillkväll vid kolarkojorna. Kilsbergskvintetten underhåller. Vi fixar med korv, hamburgare, kaffe och dricka.
Alla hjärtligt välkomna till en mysig höstkväll.

Lördagen den 15 september anordnar Kils Hembygdsförening
Höstmarken vid Hembygdsgården.
Är du intresserad av att vara med som utställare?
Hör av dig till någon av oss i styrelsen.
Kostnad per bord 100 kronor.

Välkommen med din intresseanmälan.
Kils Hembygdsförening www.hembygd.se/kil

Midsommar – förfest på logen vid Hembygdsgården

 

Kils Hembygdsförening inbjuder till Midsommar förfest vid Hembygdsgården i Frötorp. Vi dukar upp på logen med sill och potatis, kaffe och musik från egen anläggning.

Pris per person 80 kronor.

Alla hjärtligt välkomna!

Anmälan sker till Birgitta Göthberg
070 677 39 17 [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Många ville vara med att fira Nationaldagen

I strålande väder och flaggan i topp firades nationaldagen vid Hembygdsgården i Frötorp. Många kom för att vara med och ta del att gott fika. Våra nyfödda i Kil hälsades välkomna till bygden, fick hälsa på och presenteras för ett antal av våra ”äldsta” och fick också en liten present i form av en barnbok.

Nationaldagen den 6 juni 2018

VÄLKOMNA att fira Nationaldagen den 6 juni 2018 med oss på Hembygdsgården i Frötorp!

I samarbete med arbetsgruppen ”sätt Kil på kartan” firar vi Nationaldagen. Nyfödda och nyinflyttade hälsas välkomna till Kil. Tillsammans sjunger vi nationalsången. Kaffe med gott bröd serveras! Klockan 15.00 drar vi igång.

ALLA HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

Utflykt till Gårdsjötorp

Utflykt till Gårdsjötorp lördagen den 12 maj, samling kl 10.00 vid Byxficketorget i Kil

Vi träffas kl 10.00 för gemensam färd. Väl framme tar Leif Troeng emot oss och berättar om Gårdsjötorp förr och nu. Ta med egen kaffekorg.

Hjärtligt välkomna!

Kils Hembygdsförening
Närkes Kils gymnastikförening
Bocksboda byalag

Kommande program

Välkommen
till säsongens sista musikkafé vid Hembygdsgården i Frötorp. Kom som du är, vi lyssnar på musik, har frågesport, fikar och har trevligt. Onsdagen den 25 april, kl 14.00

Välkommen
till Hembygdsgården lördagen den 28 april kl 10.00. Vi samlas för att kratta och göra fint runt gården. Grillad korv serveras.

Välkommen 
till Hammarbyladan lördagen den 28 april kl 10.00-14.00 har vi öppet för försäljning av kolsäckar. Då kan du som beställde kolsäck vid milan hämta dina säckar också. 120 kr/st.

Välkommen
att baka i vår fina Bagarstuga, fredag-söndag den 4-6 maj. Till höger på sidan kan du ser vem du kan anmäla dig till.

Trevligt musikcafé på Hembygdsgården

Trevligt blev det i Hembygdsgården när vår diskjockey bjöd på 60-talsmusik, frågesport och fika.

Vi kör igen, 18  och 25 april.

Hjärtligt välkomna!

 

Musikcafé vid Hembygdsgården

Onsdag den 11 april 2018, kl 14.00 till cirka kl 17.00 är det musikcafé vid Hembygdsgården.

Alla hjärtligt välkomna!

Vi träffas i Hembygdsgården och lyssnar på musik. Frågetävling utlovas och naturligtvis bjuder vi på fika. Föranmälan till Hans Bergenarp på tel 070-334 65 78

Välbesökt årsmöte i Kils Hembygdsförening

Tisdagen den 13 mars hade Kils Hembygdsförening sitt årsmöte i Församlingshemmet i Närkes Kil. Cirka 50 personer var närvarande vid mötet. Efter årsmötesförhandlingarna underhöll Sonja Hellströms duo med sång och musik. Trevligt och uppskattat. Därefter var det sedvanligt lotteri och servering av smörgåstårta, kaffe och kaka.

Bland många olika aktiviteter som har anordnas under året 2017 så var Kolmilan i Lockhyttan den som lockade mest besökare. Under den tiden som milan var igång besöktes den av drygt 1000 personer. Kolmilan 2017 var den 15:e i ordning som Kils Hembygdsförening anordnat. Den var den största som varit med sina drygt 95 kubikmeter ved gav den nära 700 säckar kol. Träkol finns att köpa se information till höger på denna sida.

Styrelsen informerade också om kommande program, bl a planeras en bussresa i början av augusti. Mer information om den finns också till höger på denna sida. Vill du veta mer, ring Ulf Larsson.

Under kommande år planeras också bakning i vår fina bagarstuga. Är ni ett gäng som vill baka vid någon annan tidpunkt, ta kontakt med Gunbritt eller Yvonne. Se info till höger.

Och du, missa inte vårt musikcafé som anordnas vid tre tillfällen under april månad. Där har du chans att få spela din musik men även lyssna till andras favoriter. Fika? ja naturligtvis.

Kerstin Möller har gett ut ett antal skrifter om Kil och Kilsbygden. De finns nu att tillgå på hemsidan. Under fliken ARKIV hittar du dem. Totalt har nio skrifter getts ut, fyra av dem kan du nu läsa på hemsidan.

Programmet i sin helhet finner du på hemsidan. Har du tips och idéer om aktiviteter, samarbete el dyl. Hör av dig till någon i styrelsen.

Årsmöte 2018

ÅRSMÖTE I KILS HEMBYGDSFÖRENING
Kils församlingshem

Tisdagen den 13 mars 2018, kl 19.00
Årsmötesförhandlingar, kaffe, underhållning

Alla hjärtligt välkomna!