Kommande program

Välkommen
till säsongens sista musikkafé vid Hembygdsgården i Frötorp. Kom som du är, vi lyssnar på musik, har frågesport, fikar och har trevligt. Onsdagen den 25 april, kl 14.00

Välkommen
till Hembygdsgården lördagen den 28 april kl 10.00. Vi samlas för att kratta och göra fint runt gården. Grillad korv serveras.

Välkommen 
till Hammarbyladan lördagen den 28 april kl 10.00-14.00 har vi öppet för försäljning av kolsäckar. Då kan du som beställde kolsäck vid milan hämta dina säckar också. 120 kr/st.

Välkommen
att baka i vår fina Bagarstuga, fredag-söndag den 4-6 maj. Till höger på sidan kan du ser vem du kan anmäla dig till.

Trevligt musikcafé på Hembygdsgården

Trevligt blev det i Hembygdsgården när vår diskjockey bjöd på 60-talsmusik, frågesport och fika.

Vi kör igen, 18  och 25 april.

Hjärtligt välkomna!

 

Musikcafé vid Hembygdsgården

Onsdag den 11 april 2018, kl 14.00 till cirka kl 17.00 är det musikcafé vid Hembygdsgården.

Alla hjärtligt välkomna!

Vi träffas i Hembygdsgården och lyssnar på musik. Frågetävling utlovas och naturligtvis bjuder vi på fika. Föranmälan till Hans Bergenarp på tel 070-334 65 78

Välbesökt årsmöte i Kils Hembygdsförening

Tisdagen den 13 mars hade Kils Hembygdsförening sitt årsmöte i Församlingshemmet i Närkes Kil. Cirka 50 personer var närvarande vid mötet. Efter årsmötesförhandlingarna underhöll Sonja Hellströms duo med sång och musik. Trevligt och uppskattat. Därefter var det sedvanligt lotteri och servering av smörgåstårta, kaffe och kaka.

Bland många olika aktiviteter som har anordnas under året 2017 så var Kolmilan i Lockhyttan den som lockade mest besökare. Under den tiden som milan var igång besöktes den av drygt 1000 personer. Kolmilan 2017 var den 15:e i ordning som Kils Hembygdsförening anordnat. Den var den största som varit med sina drygt 95 kubikmeter ved gav den nära 700 säckar kol. Träkol finns att köpa se information till höger på denna sida.

Styrelsen informerade också om kommande program, bl a planeras en bussresa i början av augusti. Mer information om den finns också till höger på denna sida. Vill du veta mer, ring Ulf Larsson.

Under kommande år planeras också bakning i vår fina bagarstuga. Är ni ett gäng som vill baka vid någon annan tidpunkt, ta kontakt med Gunbritt eller Yvonne. Se info till höger.

Och du, missa inte vårt musikcafé som anordnas vid tre tillfällen under april månad. Där har du chans att få spela din musik men även lyssna till andras favoriter. Fika? ja naturligtvis.

Kerstin Möller har gett ut ett antal skrifter om Kil och Kilsbygden. De finns nu att tillgå på hemsidan. Under fliken ARKIV hittar du dem. Totalt har nio skrifter getts ut, fyra av dem kan du nu läsa på hemsidan.

Programmet i sin helhet finner du på hemsidan. Har du tips och idéer om aktiviteter, samarbete el dyl. Hör av dig till någon i styrelsen.

Årsmöte 2018

ÅRSMÖTE I KILS HEMBYGDSFÖRENING
Kils församlingshem

Tisdagen den 13 mars 2018, kl 19.00
Årsmötesförhandlingar, kaffe, underhållning

Alla hjärtligt välkomna!

 

 

Trevlig julfest i hembygdsgården

Den 2 december var det julfest i hembygdsgården i Frötorp. Glögg, gröt, skinkmacka, kaffe och bakelse serverades. Trevlig stämning, hög mysfaktor i vår fina Hembygdsgård. Nu stänger vi för i år och önskar alla medlemmar och övriga läsare en riktigt trevlig helg och ett Gott Nytt År.

PS. Notera Kils hembygdsförening årsmöte som sker den 13 mars 2018.

Julfest vid Hembygdsgården lördagen den 2 december

Lördagen den 2 december 2017, kl 15.00 är det åter dags för den traditionella julfesten vid Hembygdsgården. Det serveras glögg, risgrynsgröt, skinkmacka, kaffe och kaka till en kostnad av 80 kronor. Lotterier blir det också naturligtvis.

Anmäl dig till Birgitta Göthberg på tel 070 677 3917 eller på e post [email protected]

Hjärtligt välkomna!

Försäljning och hämtning av beställt träkol

Lördagen den 11 november mellan kl 10.00 och 14.00 är du välkommen att hämta förbeställd träkol. För dig som inte beställt kol tidigare går det bra att komma och köpa, 120 kr / säck.  Vår kolmila var stor och levererade nästa sjuhundra säckar med träkol. Allt är packat och klart.

Plats: Hammarbyladan, ta höger i Kilskorset (om du kommer från stan), efter cirka 400 meter ser du Hammarbyladan på vänster sida. Vi skyltar från vägen.

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!

Järnets historia

Åke Granberg, ordförande i Järnringen berättar om Järnets historia. Vad betydde tillgång på kol för hyttor och hammare i bygden?

Onsdagen den 25 oktober 2017, kl 18.00 i Kils Församlingshem.
Fika serveras!

Hjärtligt Välkomna!
Styrelsen för Kils Hembygdsförening

Arbete vid kolmilan torsdagen den 19 oktober kl 09.00

”Kerstin” börjar bli klar för att rivas. Torsdagen den 19 oktober 2017, kl 09.00 samlas de som kan för arbete med att fylla kolsäckarna. Oömma kläder! Enklare förtäring serveras! Välkomna!