Nyheter

Söndagen den 11 december kl: 14:00 håller Kärna Hembygdsförening den traditionella julmarknaden med Kaffeservering, korvgrillning samt lotterier. Vi har även utställare med försäljningar. Vi kommer att hålla öppet så länge det kommer besökare!  

Styrelsen för Kärna Hembygdsförening hälsar alla Varmt Välkomna!

Fikabröd
Tredje advent

Nu får även Undantaget en efterlängtad ansiktslyftning i form av rödfärgning samt målning av fönster och knutbrädor. Vindskivorna tjäras med äkta trätjära.  

Arbete Undantaget

Midsommarfirandet på Kärna Hembygdsgård blev en lyckad tillställning på många vis. Mycket folk som besökte oss. Lotterierna gick åt som smör i solsken, barnens fiskdamm ringlade sig köerna långa, så även barnens tipspromenad och framför allt fikat med den traditionella midsommarbakelsen. Det blev också ett rejält tillskott i föreningens kassa.

Ett...

Läs mer >

Spelmännen midsommar 2022
Östgöta dräkt
Dans kring midsommarstången 2022
Visa fler

Om oss

Föreningens ändamål!

Enligt stadgarna är Hembygdsföreningens ändamål "att värna om och vårda bygdens miljö och dess kulturarv samt att föra detta vidare till kommande generationer" Föreningen vill nå detta syfte bl.a.  Genom att främja kunskapen om och känslan för hembygdens och dess ur historisk och kulturell synpunkt värdefulla traditioner.

- att aktivt...

Läs mer >

Aktiviteter

Skicka meddelande

Jag samtycker till att föreningen sparar mitt namn och min e-postadress för att kunna svara på mitt meddelande.

Om du vill bli borttagen från vår lista, kontakta: [email protected]