Brunnsdrickning Kärna Brunnar.

edfFotograf: edf

Fotograf: Anders Magnusson

edfFotograf: edf

Fotograf: Anders Magnusson

 

Vår ordförande Pär Hallinder höll föredrag om Brunnsdrickning i Kärna brunnar och som synes en del åhörare. Vårt Loppis var öppet, kaffestugan var öppen med hembakat bröd. Vi provade ett eget bakluckeloppis. Kanske något att satsa på i framtiden! Läs mera: Kärnas Tre Källor.

Midsommarfirandet

Midsommarfirandet blev en succès i år igen, mellan 500 och 600  besökare firade midsommar med oss på Hembygdsgården.

 

Anders MagnussonFotograf: Anders Magnusson

Arbetsdagar på Hembygdsgården.

skomakeriet
Fotograf: skomakeriet

 

 

 

 

 

Tisdagarna 16/5, 23/5 och den 30/5 har vi arbetsdagar inför sommarens aktiviteter på hembygdsområdet runt Hembygdsgården, vi startar kl:10.00 varje tisdag.

Temadagar

Läs mer om våra kommande Temadagar under Aktiviteter

Vävstugeverksamhet/Vävcirkel 2017

Hembygdsföreningen avser att starta en vävcirkel på Hembygdsgården under 2017. Läs mer under Hembygdsgården/ Vävstugorna!

Orkidévandring

276493.orig

Tips: Kommunens orkidévandring i Kärna mosse äger rum 7/6, 12/6, 18/6. Se vidare Guideprogram för Linköpings natur 2018 eller www.linkoping.se/natur. OBS! Föranmälan krävs. Kostnad 20:-

Takrenovering av skomakeriet

skomakerietFotograf: skomakerietNu är vi på gång med renoveringen av taket på det gamla skomakeriet Kärna Hembygdsgård. Det var många som kom för att hjälpa till. Loppiset var också öppet, vi sålde för 10:-, inte så bra! Ett stort tack riktar Styrelsen till er alla som kom för att hjälpa till. Ett stort tack till Stina för den eminenta Ärtsoppan till Lunchen, punchen var god den också.

 

Det färdiga resultatet.

skomakeriFotograf: skomakeri

 

Hemvändardag 2016

Hemvändardagen var inte så välbesökt som vi hade hoppats, men runt 40 personer hittade ändå till Hembygdsgården.

hemvändardagFotograf: hemvändardag kaffestuganFotograf: kaffestuganFotograf: kaffestugan

Röjning Trädgårdstorp

Nu har vi på Kärna Hembygdsförening börjat med röjningen av de gamla torpen i skogen runt Hellgrenshagen. Trädgårdstorp var först ut. Nu kan man se var boningshuset låg och på andra sidan vägen uthus och ladugård.

trägårdstorpFotograf: trägårdstorp

Staket Hembygdsgården.

Nu är arbetet påbörjat med nytt staket runt den röjda delen av hembygdsgårdens område. Tanken är att efterhand byta ut gärdesgården runt hela området. Det är både dyrt och arbetskrävande med underhåll av gärdesgården. En ny gärdesgård kostar runt 500 kr metern, den typ av staket vi nu sätter upp har en kostnad av runt 90 kr metern och blir lättare att underhålla. Staketet skall vara falu rödfärgat med vita toppar,

 

topparnaFotograf: topparna

staket2Fotograf: staket2