Mickelmäss 2013

De traditionella inslagen som skördemarknad vid herrgården, trädbeskärning i fruktträdgården, svamputställning och inte minst gissa pumpornas vikt fanns förstås med. Nytt för i år var att restauranghögskolan i Grythyttan gjorde smakprov på det som skördats i köksträdgården. Nedanför mejeriet kunde man njuta av äppelkaka och kaffe under tiden som Örebro dragspelsklubb underhöll!

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Karlslunds trädgårdsmästare Monica Christiansson säljer det som skördats i köksträdgården

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Sistaårseleverna Christine Olsson och Lisa Lindström på Grythyttans akademi lagade en himmelskt god pumpasoppa på råvaror från köksträdgården

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Muggarna, att dricka soppan ur, tog slut men när de nya kom blev det rusning

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Stina Hammar förklarade pedagogiskt hur vi ska beskära våra fruktträd för att få starka grenar och stora välsmakande frukter

Stina har en hemsida: hammarverket.se

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

90 olika svampar, både ätliga och giftiga, visade Hans-Åke Sandberg upp i Paviljongen

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Vad väger nu pumporna? Jo, den stora väger 21,010 kg och den lilla 8,560 kg

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Glada miner vid äppelcaféet nedanför mejeriet