Gökotta

2016

Kristi himmelsfärdsdag den 5 maj 2016

I ett underbart försommarväder denna tidiga Kristi himmelsfärdsdag höll Anna Maria Armö, präst i Längbro församling, gudstjänst för drygt 80 personer vid Långkatekesen. Detta har nu pågått i fem år och vi i hembygdsföreningen är både tacksamma och glada över att det blivit en tradition!

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Gökotta på Borrarebacken. Mjölnarbostaden i bakgrunden.

Henrik Wing, organist i församlingen, ledde kören Open Doors med sedvanlig bravur och bjöd oss tillsammans med kören bl.a. på en nygammal visa ”Till Närke” av Andrén/Gustafsson.

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Styrelsemedlemmar. Närmast, Arne Blomgren med vän!

Kollekten gick i år, precis som förra året, till biståndsorganisationen Individuell Människohjälp.

Efter gudstjänsten bjöds alla på gratis fika!

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Efterlängtat fika!

2015

Kristi himmelsfärdsdag den 14 maj 2015

I ett soligt men ganska kyligt väder höll prästen Simon Johansson en stämningsfull gudstjänst vid Långkatekesen i Karlslund. Kören Open Doors, under ledning av Henrik Wing, stod för det musikaliska tillsammans med en bofink som t.o.m. sjöng när Simon predikade! Anna Maria Armö, som hållit de två senaste gudstjänsterna vid Långkatekesen, gladde oss med sin närvaro! Hoppas denna tradition fortsätter!

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Prästen Simon Johansson håller gudstjänst på Kristi himmelsfärdsdag vid Långkatekesen

2014

I vackert väder och en underbar grönska höll Anna Maria Armö en friluftsgudstjänst vid Långkatekesen i Karlslund på denna Kristi himmelsfärdsdag den 29 maj!

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Anna Maria håller gudstjänst vid Långkatekesen

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Kören Open Doors väntar på att få sjunga!

2013

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Anna Maria håller friluftsgudstjänst vid Långkatekesen

På Kristi himmelsfärds dag, torsdagen den 9 maj kl. 08.00 höll prästen i Längbro församling Anna Maria Armö en friluftsgudstjänst vid Långkatekesen i Karlslund. Församlingsmusiker Carina Sandström ackompanjerade både solisten Anette Hållgärde och oss deltagare i psalmsången. Som vanligt var bruset från Svartån och fågelsången stark. Efter gudstjänsten fick samtliga 23 närvarande njuta av kaffe med dopp i Långkatekesen.

2012

Lasse RambergFotograf: Lasse Ramberg

Kyrkoherde Annika Hansson håller friluftsgudstjänst vid Långkatekesen

På Kristi himmelsfärds dag, torsdagen den 17 maj kl. 08.00, höll kyrkoherde Annika Hansson en välbesökt friluftsgudstjänst vid Långkatekesen i Karlslund. Ingen kunde tvivla på Annikas goda relationer uppåt eftersom regnmolnen höll sig på avstånd och solen tidvis tittade fram. Kören Open Doors, under ledning av organist Henrik Wing, sjöng inte enbart psalmer utan bjöd också på några härligt svängiga låtar. Efter gudstjänsten kunde man njuta av kaffe med dopp i trevlig samvaro. Evenemanget var så lyckat att vi i hembygdsföreningen och kyrkoherden bestämde att detta var början på en ny tradition!